『薪火post』BNO續期資訊(59) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
咁我都無阻止佢咁做,我亦都經常同各巴打講唔好因為啲文件少少唔啱要求就騰哂雞,HMPO唔係亦唔會因為嗰少少就會唔批,最多都係要交過啫
等我收到再解答巴打
我同你同一問題
其實BNO我都收左, 文件佢幫我掉左去都得(全部影印黎), 我只係最擔心寄左唔知去邊, 始終個人資料多
其實續一本都用左千零蚊,寄文件重要有D寄正本既就真係唔好慳
Agger,唔爭左果少少錢,寄失正本就GG
放棄唔追post
見住d人遲join q 但又approve哂同寄埋真係
我都係

但我係幫爸媽申請,完全交唔到佢地雙親嘅資料,
因為得返一個在生但已經80幾90歲乜都唔記得

唔知係咪因為咁,仲未approve到我

我自己個本就日半搞掂晒
我屋企人已有葡國同特衰passport, 可唔可以整埋BNO
用緊身分證大法,報失左之後收到第三封email係話Thank you for reporting the loss of your passport online. You can now apply for a replacement passport online.

冇ref no. 咁即係點樣?係咪真係有bno? 屋企人深藍淨係話冇幫我申請過所以唔sure
5月申請6月寄野
8月中叫補出世紙 父母+我
8月23補文件 自己出世紙加 解釋信無父母果張
今日收到msg 話有野英國寄緊黎 又睇唔到係咩
係咪應該係bno黎

利申lost 從未見過以前有
佢本身有無先,有係可以整埋,不過就睇你有無呢個需要
身份證大法一定岩
你交左申請未 未就去交啦
我有個疑問。假若我82年出世,但出世紙無established嗰行。咁代表啲咩同點做?
Id card 簽發日期係02-93。求解答,有無類似個案參考。
身份證睇到你11歲之前無申請過
但唔排除你93-97年有申請過
我經郵局寄SPEEDPOST
245蚊
應該都唔會太耐既
你not established 定無寫
你冇比出世紙,副簽果d呀?
82年唔係一出世就當established咩?
要確定有冇就要做SAR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞