『薪火post』BNO續期資訊(59) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
即係依家應該繼續等到有reference number既email先去馬?
正常乜都寄返嚟,但咩叫唔正常呢,就.....
幾百蚊費用,唔使走嚟走去,有靚女招呼你點搞(幫襯嗰間唔錯), 對我嚟講好過自己搞
上個月28號
副簽唔會,自己搵,非法嘅
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1479727-20190910.htm

逾百英國議員籲英聯邦國家給香港居民第二公民身份
收到DHL email話寄緊supporting documents俾我 但application history冇寫approved (status 依然係new photo received 因為之前要重新交相) 想問正唔正常?
Same here
5號dhl話T Yates已收到。但到而家都未顯示Doc received
過期短嘅應該唔使,不過十年後都唔知咩世界,可能仲簡單啲。
Same! 5 號好多application? 定係case officer放左假?
會唔會都係included child ,所以無獨立護照而無紀錄?
我諗有效英國護照,簽名同護照一樣,俾到no. 係唔會搵副簽嗰個人,就算會搵可能係random check, 幾千個申請有一個咁
之前有人一份件有多份applications, 其中一份on hold
咁佢收到supporting document 寄左番嚟但都未approved

唔知同你case 係咪一樣
你係咪同家人一齊?會一齊批!
佢住英國可以online簽
同埋新系統 副簽唔洗係照片背後寫字
有錯請指正
你係咪同家人一齊?會一齊批!
我webchat問咗
佢話如果11號都冇 就同佢哋講
佢哋會同 office follow up
收到話Your new passport is on its way
要幾時先會有tracking number ?
7 sep收到email
9 sep 再收到email話Sign your passport

Thanks
認真咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞