『薪火post』BNO續期資訊(59) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
呢個有d怪wo
通常receieved 到入q 係兩日之內既事
空掛
下午掛號寄咗 成$71 嗱嗱聲 唔想煩

Anyway bno 去日本係咪免簽
副簽本應搵咗個大律師幫我 點知佢都無uk 護照 𠵱家搵咗個澳洲護照嘅 但唔算專業人士 唔知有無問題
YES
有好過冇
不如你webchat問下
留名
岩岩被A Yates簽收左
希望可以快啲
舊bno都唔洗?
打漏左
請問下,我寄speed post寫9月3號已經到左
但個status到依家都未update做documents received,大家係咪都要等幾日先update?
有d驚
是咁的:
1) online報失左本過期十多年既bno,收到個email要打去uk,但係打極都冇人接電話。
2) 而家喺床下底搵返果本過期bno

咁應該點做好呢?
A) 一直打電話去完成報失程序直到攞到個 Ref no
B) 唔再打果個報失電話,重新申請,話自己冇online報失過
C) 唔再打果個報失電話,重新申請,話自己已經online報失左
D) 其他

巴絲有冇建議? 唔該嗮。
寫信解釋
等吓喇
三日一個POST
好,thanks
唔知仲有無人記得我
我係之前E-Express寄失BNO位巴打
經過長時間兜兜轉轉
收到DDGS: DHL GLOBAL 個sms係咪代表準備拎得
收到先講喇
依嗰台灣人剪左幾條關於反送中嘅感動片段 我地係咪要支持下?
https://lih.kg/1555226
唔好意思,寫信解釋係幾時做?

即係唔再打果個報失電話,重新申請,話自己已經online報失左。寄文件時連埋封解釋信?
我4月搞到而家
仲係用舊系統
因為寄失左都無乜心機再搞落去
對上一個update係話我補交文件個package改左no. 所以HMPO check 唔到
最後HMPO搵到補交文件, 另外要我confrim一次countersigner 關係
Email confirm 完隔一日就收到DHL sms
好撚想喊唔好再呃尻me
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞