『薪火post』BNO續期資訊(59) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
唔該兩位
每一個人都係獨一無二,唔好同人比較!
唉!從來hmpo只要求結婚證書,因為證明你係父母嘅子女咁解,所以離婚證明絕無需要!有時候太多個人資訊俾人係唔會對件事有幫助!
請問下出世紙比較長身、咁出去影印彩色係叫佢點影?A4縮細?
結婚證書收左
我印a3
一張12個月內有英文名同地址的信件

BTW
吾你老母
寫信解釋
A4縮細
我寫APPLICATION FORM 0蚊
想問下我從無攞個本Bno,但老豆本Bno有我名,不過過左期。。咁我宜家申請返bno係咪要老豆果本續左先可以申請得呢?
定係唔洗理老豆過唔過期都可以申請嫁?

report lost左三個禮拜 收到呢封野係咪代表可以申請得 又唔見有ref no
點解可以咁快
我3號入Q仲未有消息
同batch圍爐
想問下我個us visa喺特區度 如果我真係想用BNO去美國 咁我應該去攞過個us visa?
身份證大法
收到以下email, 但無ref no.
係咪可以申請?
我估同政府派$4000 一樣,
太多份一袋袋放地下,就手拎個份就處理先
同問
用番特衰入美國
個人分享,舊bno 06年過期,當時中學生相,同最新upload相差廿幾年,但都算認到係同一人,冇副簽照寄試下,寄普通空郵掛號50幾蚊,七日後轉document received,尋日approve左等收件,我只寄左舊bno正本,特衰全本彩影(只去過一次日本),出世紙底面彩影,身份証底面彩影,大貓保險信同建行月結正本做住址証明。所以大家唔洗太擔心冇副簽。
出世紙 、父母結婚證書、香港特區護照全部彩色雙面影印得嗎?彩色出面印咁多都貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞