『薪火post』BNO續期資訊(59) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
感覺巴打,check 左了😞
我首次登記身分證係11歲後嘅事.

11歲前冇拎過身份證,香港97前出世,有出世紙同最後一項established,
請問巴打 我應唔應該試下申請定一定冇機會?
唉衝動咗 早知琴日搵多一搵原來係月餅罐
幾點join queue
07年
個陣啱啱過左11歲
11:28am
你係寄到黎香港又彈返去英國咁樣?
非香港出世可以試吓SAR
香港出世就
唔係呀,本野一直係英國DHL收左件幾個鐘之後就退返俾佢地
Your application is in a queue, waiting to be checked
5號簽收 今日documents received
Good evening

With reference to our telephone call, as you have now found your passport, we do not need to cancel the passport.

We have cancelled your report to say your passport was lost.

You can now appy for a renewal of your BNO online and then please send us your old Passport.

Kind Regards,

你應該去英國當地申請,好似幾個鐘都俾到你。或者直情去英國大使館,出ETD會唔會幫到手?
佢得旅行證點過去英國
same
15分鍾前入q
去唔到英國 得旅行證 況且我已經遞左申請啦 依家唯有等啦
呢一層我要同紐西蘭入境處傾 但香港入境處有同我講過同佢解釋 加有個簽證應該冇問題
我建議你去咗Den Haag嘅NZ大使館先
打幾十次電話都線路繁忙
都未知會唔會攞到個BNO 不過多謝巴打你提醒 我依家先彈個email去紐西蘭嗰邊
5號YATES 果班開工啦!!
一直冇收到DHL俾我新BNO waybill number但已經收到晒舊文件
個心忐忑不安即刻係webchat問野
攞左我全名 地址 ref no.之後即刻search到佢地一個鐘前已經交左俾DHL DHL出左新waybill number俾我

我正式宣布HMPO比起香港入境處真係做野真係又快又盡責
yeah!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞