『薪火post』BNO續期資訊(59) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
5號john queue 已approved
好正常嫁 等下啦
想問下我分開填左兩份application, 可唔可以一次過一個speedpost寄件寄出去?兩個PEX 寫哂係地址?
好似越後入queue 越易批 似乎係太多新case 疊面
04後issued先應該唔洗副簽
琴日入q
Btw 5號簽收
22/8上網填表同交錢
上星期三先郵局寄速遞
星期日收到sms 話HM收到文件
尋晚已經半夜話準備send本passport 比我
咁快就得既又話要等兩三個期期既
呢個世界公平咩
琴日報完失收到第一個email, 仲未收到叫我打俾佢果個嘅
巴打我都係咁 想知收第二次sms用左幾耐

我都好奇點解尋日去左機場 咁耐都無更新

補圖
上晝排隊,下晝approve 夜晚print 完就寄出
我係用細過樣bno去換,連埋我屋企人果本一齊續
我除左寄bno正本外,我出世紙,我爸媽結婚證書同身份證都係彩print 前後頁,連解釋都無寫,本身都諗緊會唔會彈返回頭,點知今朝一起身,就已經話寄出了
勁有效率 痴線
屌 我係lost case
應該有排等
lost case 等到佛誕揮手區
放心啦,我都係18/8收到第一個email,2日後先收到打電話果個。btw我等左3個星期先收到Cancelled ref. no
我lost case覆晒佢d野好似第二日已經有 ref no.
原本我諗住唔得嫁啦,點知事頭婆無放棄我
琴日話完佢手腳慢,今日即刻批左+寄緊新passport俾我
ps.6號寄到,9號join quece, 10號pm Passport printed and sent
巴打依家approved左未
因為我用身分證大法,所以有reference number先交文件。
咁快 我lost 5號入quece仲未有
喔..我都係用身分證大法但未有ref no.已交左交件了
有舊BNO,整個陣21歲。寄埋出世紙。有副簽(澳洲非專業性人士)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞