LIHKG機械鍵盤集中討論區#5 我開post應該有人理我啦掛

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
typeracer 中文用某啲 browser 加某啲輸入法係會不停出錯字
技術問題冇得搞,除非佢用 JavaScript 自己 implement 埋個輸入法
所以我試過一次之後都癈時玩

我直接ignore
照打

想買個外置HDD 500GB放片
淘寶有無推介

放咗啲片種出嚟先

比D Code你 Down啦
求HDD

你去硬件撚個post唔會好啲咩

機械鍵盤≠機械硬盤
typeracer 中文用某啲 browser 加某啲輸入法係會不停出錯字
技術問題冇得搞,除非佢用 JavaScript 自己 implement 埋個輸入法

我直接ignore
照打

紅晒出到wpm咩
想平平地玩下DSA球帽,有冇推薦同價位

我直接ignore
照打

我打啱曬都係得49.3%
屌 又頭已側

我直接ignore
照打

紅晒出到wpm咩

你紅曬應該係打錯字
eg 温(水日月廿) 溫(水田人廿)
重有標點都係
eg ,(,) ,(重難日月)

想買個外置HDD 500GB放片
淘寶有無推介

放咗啲片種出嚟先

比D Code你 Down啦
求HDD

你去硬件撚個post唔會好啲咩

機械鍵盤≠機械硬盤

佢問HDD喎

我直接ignore
照打

紅晒出到wpm咩

你紅曬應該係打錯字
重有標點都係

舉例

打個「機」字
打「木女戈」都仲係紅緊,要撳一下空白先正常返

我直接ignore
照打

紅晒出到wpm咩

你紅曬應該係打錯字
重有標點都係

舉例

打個「機」字

我用win8.1+win7倉頡 未㩒spacebar前當一錯字(紅一格)
睇返會考巴打你條片你用win10 每入一個碼當錯一個字(紅足咁多格)
btw你條片嗰隻鍵盤係咩軸黎 有冇lube過
我就算用Topre打英文都係50wpm左右

我直接ignore
照打

紅晒出到wpm咩

你紅曬應該係打錯字
重有標點都係

舉例

打個「機」字

我用win8.1+win7倉頡 未㩒spacebar前當一錯字(紅一格)
睇返會考巴打你條片你用win10 每入一個碼當錯一個字(紅足咁多格)
btw你條片嗰隻鍵盤係咩軸黎 有冇lube過

紅軸無lube
懶得lube佢
淘寶出左topre to mx stem , 有冇人試過

附link
http://c.b1wt.com/h.V3JuyU?cv=xXMYMzFuko&sm=d1912d

另外我又見到有啲好似係3d print 出黎既賣,但果啲我覺得唔夠硬凈(之前搵過人整,但唔夠硬凈,好易爛)

http://imgur.com/a/CBmWX
我就算用Topre打英文都係50wpm左右

要練一練佢喎

我直接ignore
照打

紅晒出到wpm咩

你紅曬應該係打錯字
重有標點都係

舉例

打個「機」字

係唔同 browser 同 os 同輸入法嘅組合
我之前都有寫過 suggestion,不過打完之後唔知 send 咗去邊搵唔返跟住就冇理到
整唔到個OBS要錄到個鍵盤 都係就咁玩下算啦

執左1 Set SA Carbon Warning Signs + 1 Set SA Carbon Novelties

VE.A 俾人秒左
執左1 Set SA Carbon Warning Signs + 1 Set SA Carbon Novelties

VE.A 俾人秒左

屌你我同會考巴打乜柒都搶唔到

VE.A 俾人秒左

想要GMK carbon一套姐
咁都唔得

VE.A 俾人秒左

咁都唔得

買唔到生日禮物俾自己

VE.A 俾人秒左

咁都唔得

買唔到生日禮物俾自己

屌嬲
就好似發咗一場夢咁
又話每人兩套,又話有幾百套喺倉咁
收得email嚟都無哂貨

VE.A 俾人秒左

咁都唔得

買唔到生日禮物俾自己

屌嬲

GMK Carbon 得好少,我其實主要想買VE.A。
SA Carbon 下年會有R2,不過唔知佢會唔會再出R1嘅Warning Sign 同Novelties 。
就好似發咗一場夢咁
又話每人兩套,又話有幾百套喺倉咁
收得email嚟都無哂貨

第一次用MD 打得credit card啲資料黎 㩒制就話sold out 真係屌出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞