LIHKG機械鍵盤集中討論區#5 我開post應該有人理我啦掛

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
kingpin 有冇睇新閒

冇,咩事

Shots fired outside UK Parliament 喎
唔係冇人講呀?
ten keyless 青軸邊隻好?

睇頭post
Filco

Already using filco 104bt so want to try something else

咁就 Filco 工房啦

KBParadise V80 Cherry 都得,但都好唔過 Filco MJ

MD 而家有 Code TKL,剩番兩日,係就襯手

你用緊 Code TKL 咩軸

冇,咩事

Shots fired outside UK Parliament 喎
唔係冇人講呀?

冇喎,老練咁遠小事姐
啱啱計過數,我隻5key連鍵帽差唔多2000港紙

https://www.instagram.com/p/BR6uwzShiFj/

https://www.instagram.com/p/BR6uwzShiFj/

自爆?

自爆?

新Instagram,淨係貼keyboard

自爆?

新Instagram,淨係貼keyboard

(我連Facebook都唔玩有咁易爆咩)
巴打們點睇irocks k70e 電容keyboard

暫時無材料砌電容軸,可以買嚟試下

買 rf 好過

冇,咩事

唔係冇人講呀?

冇喎,老練咁遠小事姐

咁都小事
少少中左伏, 用左紅軸兩年
諗住玩下其他野試下, 買左隻青軸
覺得打字打得好唔順
ten keyless 青軸邊隻好?

睇頭post
Filco

Already using filco 104bt so want to try something else

咁就 Filco 工房啦

KBParadise V80 Cherry 都得,但都好唔過 Filco MJ

[img][/img]

MD 而家有 Code TKL,剩番兩日,係就襯手

[img][/img]

你用緊 Code TKL 咩軸
MX Clear
覺得打字打得好唔順

你用咗咩鍵盤咁伏
覺得打字打得好唔順

你用咗咩鍵盤咁伏

唔係鍵盤問題
係青軸真係覺得好唔順手
我係見價錢唔貴所以入左手
我依家用緊g skills km570 係有rgb可以J下咁
覺得打字打得好唔順

你用咗咩鍵盤咁伏

唔係鍵盤問題
係青軸真係覺得好唔順手
我依家用緊g skills km570 係有rgb可以J下咁

我明 入坑第一隻本新諗住買青 試咗陣覺得打字卡卡地所以買咗linear軸

btw白軸(重茶) 個軸心唔似青軸咁兩段 冇青軸咁卡 但係我覺得有少少似青軸嘅手感
覺得打字打得好唔順

你用咗咩鍵盤咁伏

唔係鍵盤問題
係青軸真係覺得好唔順手

我明 入坑第一隻本新諗住買青 試咗陣覺得打字卡卡地所以買咗linear軸

btw白軸(重茶) 個軸心唔似青軸咁兩段 冇青軸咁卡 但係我覺得有少少似青軸嘅手感

講真都係linear軸好
青軸果種感覺係有少少卡住卡住既感覺 同埋可能因為觸發既力度比紅軸大D
我依家都仲係有少少唔慣
尤其是尾指同無名指會比較易攰, 因為打字會用埋呢兩隻手指
所以打字耐少少會覺得速度同準度都差左
或者做緊好多copy and paste工作時, 左尾指會不斷hold住左ctrl都會覺得比之前攰
覺得打字打得好唔順

你用咗咩鍵盤咁伏

唔係鍵盤問題
係青軸真係覺得好唔順手

白軸個手感爭好遠喎

攞啲舊嘢出嚟炒下冷飯

批鋼板應該聽日到貨,好期待
覺得打字打得好唔順

你用咗咩鍵盤咁伏

唔係鍵盤問題
係青軸真係覺得好唔順手

白軸個手感爭好遠喎

講得衰再講過
我其實想講佢地都係啪啪啪咁好爽
接受唔到青軸有少少卡嗰種感覺嘅可以試下白軸
覺得打字打得好唔順

你用咗咩鍵盤咁伏

唔係鍵盤問題
係青軸真係覺得好唔順手

白軸個手感爭好遠喎

講得衰再講過
我其實想講佢地都係啪啪啪咁好爽
接受唔到青軸有少少卡嗰種感覺嘅可以試下白軸

其實除左黑紅茶青呢四隻常見軸外, 其他軸會係邊度搵到?
同埋我睇過下第一樓 呢度既巴打好似個個都好勁咁, 自己砌keyboard
我呢D齋買廠出既係咪入黎冇乜討論空間
BTW 紅軸有RGB/冇RGB分別有咩推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞