元朗尚悅好住?

544 回覆
3 Like 30 Dislike
住元朗,就會覺得yoho其實都唔係咁方便
淨係得大商場

真正市中心喺大馬路

朗屏站世宙/第時小甜甜個盤 嗰啲仲近
必要時要去大商場先坐一個站西鐵過元朗站
樓上班人話咁都遠...真係要yoho midtown/ 瓏門先岩住

遠唔係問題 係隔涉 而且條路無遮擋 好天曬落雨淋喎
如果樓主係資金有限既首置上車 睇餸食飯咁諗 買尚悅係唔錯既選擇 但帶住兩老由荃灣搬入尚悅就。。。

聽講雍翠唔錯

樓主都係親自落區巡下啦 可能你好鍾意呢

帶過老母去睇樓,佢覺得ok , 可能住開舊樓
但覺得遠,但依家住果到都要轉車落地鐵
樓上班人話咁都遠...真係要yoho midtown/ 瓏門先岩住

冇人咁講過
只不過外區人入黎住
最好都選擇一d比較就腳既樓盤姐
見過太多人買果時(特別係d女人)就話:最多就住遠d, 唔介意行多一陣但係要住靚d
之後一次打風落雨後就後悔
真係見過太多太多呢d例子

而家買樓真係要睇餸食飯
唔一定要住鐵路上蓋,但都唔好好似尚悅位置咁屌鬼,附近冇咩超級市場,食店,雜貨店

好多野真係過來人先明既

元朗南嗰堆真係叫天不應叫地不聞...
一公里路平時行可能覺得唔係好遠
但一打風落雨就見真章...

而且係講緊,你行完嗰公里路,先到車站
再要搭幾十分鐘車去目的地

遠唔係問題 係隔涉 而且條路無遮擋 好天曬落雨淋喎
如果樓主係資金有限既首置上車 睇餸食飯咁諗 買尚悅係唔錯既選擇 但帶住兩老由荃灣搬入尚悅就。。。

聽講雍翠唔錯

樓主都係親自落區巡下啦 可能你好鍾意呢

帶過老母去睇樓,佢覺得ok , 可能住開舊樓
但覺得遠,但依家住果到都要轉車落地鐵

有無中午時份烈日當空時去

咁都唔遠,真係唔知咩地方先叫遠

冇人咁講過
只不過外區人入黎住
見過太多人買果時(特別係d女人)就話:最多就住遠d, 唔介意行多一陣但係要住靚d

而家買樓真係要睇餸食飯
唔一定要住鐵路上蓋,但都唔好好似尚悅位置咁屌鬼,附近冇咩超級市場,食店,雜貨店

好多野真係過來人先明既

Exact7ly

冇人咁講過
只不過外區人入黎住

而家買樓真係要睇餸食飯

好多野真係過來人先明既

打風落左波趕番工 橫風橫雨行出去同人迫巴士

其實元朗幾好住 以千色附近作為生活所需既集中地黎講 雞地係唔錯 但以樓主想住新樓黎講 無咩選擇 一係睇尚豪庭啦 可以去睇下

朗屏果邊 自己覺得環境麻麻 我搵樓都無考慮果度
元朗撚睇呢個po真係笑而不語
淨係話尚悅渣車只可行屯公呢樣已經

老老豆豆 地點係真心吊腳既 建議樓主帶同兩老搵個風和日麗大太陽既中午約個aa 由千色行入去睇樓 兩老應該會吊爆你

公園果邊的確係環境好既 圖書館就快起好 又有泳池[size=2]但個泳池有屎嫁/size=2] 有小朋友讀書都方便 但有車渣先好考慮 一家大細假日夜晚番屋企你就知味道

住開荃灣搬入元朗真係唔係好化算 巴打仲要番中環 真係屎忽痕先會想搬

有七球想要露台 你不如真係抽新盤啦

agger 個位隔攝到仆街
你買屯門仲好啦
碼頭果邊不知幾正
利申 住近碼頭

塞屯公有幾痛苦

利申:試過係屯公肚痛

唔行屯門公路行西鐵都OKAY
之後碼頭果邊條西鐵線起好之後一定好旺
宜家都升緊果邊D 樓
但一定越大越多大陸人

知唔知屯門碼頭果邊西鐵幾時起好?

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%B1%AF%E9%96%80%E5%8D%97%E5%BB%B6%E7%B6%AB

初步預計將於2019年動工,2022年落成通車

我諗吹多既多

因為碼頭都唔見有位起到西鐵站

避風堂果度又起左魚市場 又有警犬宿舍

諗諗下好似冇空地起到

真就一定係真嘅
施政報告都話會做
http://www.policyaddress.gov.hk/2017/chi/p152.html

但未有時間表 唔知等到幾時
元朗有元朗嘅好
不過荃灣還有屋苑你選擇,
荃灣三寶入場三房或也有其他建議

利申:無回贈

冇人咁講過
只不過外區人入黎住

而家買樓真係要睇餸食飯

好多野真係過來人先明既

其實元朗幾好住 以千色附近作為生活所需既集中地黎講 雞地係唔錯 但以樓主想住新樓黎講 無咩選擇 一係睇尚豪庭啦 可以去睇下

yes... 最遠最遠尚豪庭個距離已經係極限
元朗撚表示想搬去荃灣
夏天好撚多曱甴
尚悅喺元朗區私樓算平 知唔知點解?
一黎唔近西鐵 搭車揸車又唔近大欖隧道 焗住塞屯公出市區
尚悅附近真係死城 野食又唔多野簡 行番過去元朗廣場又要半粒鐘
我諗唔到咩理由要由荃灣搬過黎尚悅

雞地唔多野食
定你諗住要高級餐廳先叫有野食
元朗越來越唔好住
尚悅個到就真係唔方便如果係講交通
夏天好撚多曱甴
尚悅附近真係死城 野食又唔多野簡 行番過去元朗廣場又要半粒鐘

雞地唔多野食

雞地唔多野食
咁你咪去返yoho啲高級餐廳囉
咁都叫唔多野食
夏天好撚多曱甴

雞地唔多野食

雞地唔多野食
咁都叫唔多野食

d人出長水遠渣車入黎都係食雞地
元朗有元朗嘅好
不過荃灣還有屋苑你選擇,
荃灣三寶入場三房或也有其他建議

利申:無回贈

7 球買到?
有同事住呢度,佢對呢個屋苑既感受只得2個字:垃圾

早排睇完佢同溱柏之後,個位同間格真係 ,轉左去睇屯門d樓

溱柏仲遠
最on9溱柏一出停車場就會塞車

之後睇新屯中 個頭算
點睇溱柏

唔明點解會住溱泊 朝早番工

冇人咁講過
只不過外區人入黎住

而家買樓真係要睇餸食飯

好多野真係過來人先明既

我都諗緊尚豪 6M內應該仲有2房
夏天好撚多曱甴

雞地唔多野食

雞地唔多野食
咁都叫唔多野食

d人出長水遠渣車入黎都係食雞地

元朗雞地都話無野食,咁元朗仲有邊度有野食

冇人咁講過
只不過外區人入黎住

而家買樓真係要睇餸食飯

好多野真係過來人先明既

yes... 最遠最遠尚豪庭個距離已經係極限

一般距離鐵路站10分鐘內都可以接受
如果10分鐘係有頂, 室內當然更好
咁即使你老婆大肚, 老人家出入都方便

仲有另一樣野就係,
如果住尚悅要20-30分鐘先到西鐵站
住YOHO, 雞地, 采葉, 尚豪庭5分鐘到西鐵, 再加15-25分鐘已經到美孚至紅磡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞