元朗尚悅好住?

544 回覆
3 Like 30 Dislike
樓主不如好似另一位巴打咁講,講下你少少背景資料等其它人俾意見

有個四球2舊樓,供淨一球,我同老母老豆,一個嫁唔出家姐同住

所以想買間三房套,新少少

老母荃灣返工,老豆全香港走, 兩老50 頭,
我返中環

俾個選擇你,馬灣
7球野三房大把選擇,有露台仲得
你老母返工一程車,你返工青衣機鐵過中要45分鐘
新鴻基樓有保證

利申,朋友住入面,環境幾好,一定好過元朗
唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環
樓主不如好似另一位巴打咁講,講下你少少背景資料等其它人俾意見

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環

無錯,半粒鐘一班,唔鐘意可以青衣轉機鐵
其實交通嚟講似果d要駁程綠van去地鐵嘅位囉
唯一島上無咩好野食

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環

唯一島上無咩好野食

以前好似仲有船出荃灣西

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環

唯一島上無咩好野食

以前好似仲有船出荃灣西

青衣機鐵出中環好似$20

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環

唯一島上無咩好野食

以前好似仲有船出荃灣西

無人叫你坐機場快線咁貴吖,坐東涌線用都會票10.x

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環

唯一島上無咩好野食

以前好似仲有船出荃灣西

咁你話機鐵我咪諗機場快線囉 打風落雨多個選擇唔一定要坐船
我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悦,我會㨂尚悦,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士,其實好憎搭西鐵,又多人轉車又行好遠,唔好諗住yoho西鐵上蓋就好方便,啲巴士去到yoho九成冇位坐,yoho行入市中心又遠

其實每一個盤都總有優點缺點, 好多時都係trade-off

尚悅比其他盤平既主因一定係交通問題.
佢最難搞係介乎市中心同郊區之間, 搞到你行又唔係搭車又唔係.
同埋我估你唔多煮飯, 否則夏天三十幾度抨住一袋二袋行番去都幾係野

當然你可能接受到, 咁咪冇乜野
但其實好多人都接受唔到, 特別係住開市中心習慣樓下有野買既人
住緊馬灣 人傑地靈
去荃灣/葵芳/青衣你當3個字內到
去中環有船 返工時間3個字一班, 半個鐘到

呢到高質在住客,
就算有大陸人都係高質大陸人

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環

唯一島上無咩好野食

以前好似仲有船出荃灣西

Sir 我引度錯誤
我自己都住個年幾,真心環境算好好,起碼你極少見到蝗蝻。係要駁程15分鐘車囉,睇你接唔接受到
利申,絕不是aa

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

馬灣係咪有船出中環

唯一島上無咩好野食

以前好似仲有船出荃灣西

Sir 我引度錯誤
我自己都住個年幾,真心環境算好好,起碼你極少見到蝗蝻。係要駁程15分鐘車囉,睇你接唔接受到
利申,絕不是aa

我都有朋友住過,馬灣真心正
點解一定要元朗?
住開荃灣搬去尚悅你會屌撚曬鬼

其實荃灣搬元朗都ok
但一嚟就去尚悅有啲打大佬feel
轉變太大
住緊馬灣 人傑地靈

呢到高質在住客,

又未到人傑地靈嘅
仲有d無公德心嘅放狗人
點解一定要元朗?
住開荃灣搬去尚悅你會屌撚曬鬼

其實荃灣搬元朗都ok
但一嚟就去尚悅有啲打大佬feel
轉變太大

樓主無講過住緊荃灣邊頭,話唔定交通都係唔方便,如果咁比較之下尚悅又好似唔大問題
尚悅 行內出名垃圾樓 唔係單講環境 而係成個盤既料 設計 間隔等都垃圾

元朗我覺得好住 前提唔係尚悅

但係
元朗其實都幾貴 唔係需求急切就唔建議咁急

利申做過aa3個月
住緊馬灣 人傑地靈

呢到高質在住客,

又未到人傑地靈嘅
仲有d無公德心嘅放狗人

呢樣真
不過總括黎講真心好住
樓上班人話咁都遠...真係要yoho midtown/ 瓏門先岩住

冇人咁講過
只不過外區人入黎住
最好都選擇一d比較就腳既樓盤姐
見過太多人買果時(特別係d女人)就話:最多就住遠d, 唔介意行多一陣但係要住靚d
之後一次打風落雨後就後悔
真係見過太多太多呢d例子

而家買樓真係要睇餸食飯
唔一定要住鐵路上蓋,但都唔好好似尚悅位置咁屌鬼,附近冇咩超級市場,食店,雜貨店

好多野真係過來人先明既

打風落左波趕番工 橫風橫雨行出去同人迫巴士

其實元朗幾好住 以千色附近作為生活所需既集中地黎講 雞地係唔錯 但以樓主想住新樓黎講 無咩選擇 一係睇尚豪庭啦 可以去睇下

朗屏果邊 自己覺得環境麻麻 我搵樓都無考慮果度

我都諗緊尚豪 6M內應該仲有2房

6M仲買到YOHO 1期細兩房

MIDTOWN買到1房

采葉同尚豪都有好多選擇

唔考慮1房 所以midtown out晒budget
尚豪果邊其實雜唔雜?

采葉同尚豪附近都係冇咩超級市場,食店,雜貨店

附近工廠多, 朋友住采葉, 生活雜貨全依賴新元中入面超級市場 (而家叫YOHO MALL II)

晚上西鐵行去采葉同尚豪條路小小靜, 雜就唔係好雜, 因為附近冇咩野可以比人流連

THX 巴打

舊圖 5/6/2016 出自東網

利申AA 自己諗

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

突破盲腸
尚悅唔係話有鉛水咩?
我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悦,我會㨂尚悦,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士,其實好憎搭西鐵,又多人轉車又行好遠,唔好諗住yoho西鐵上蓋就好方便,啲巴士去到yoho九成冇位坐,yoho行入市中心又遠

佢最難搞係介乎市中心同郊區之間, 搞到你行又唔係搭車又唔係.
同埋我估你唔多煮飯, 否則夏天三十幾度抨住一袋二袋行番去都幾係野

但其實好多人都接受唔到, 特別係住開市中心習慣樓下有野買既人

住開九龍 但落地鐵站要三個字van仔

打風落左波趕番工 橫風橫雨行出去同人迫巴士

其實元朗幾好住 以千色附近作為生活所需既集中地黎講 雞地係唔錯 但以樓主想住新樓黎講 無咩選擇 一係睇尚豪庭啦 可以去睇下

朗屏果邊 自己覺得環境麻麻 我搵樓都無考慮果度

我都諗緊尚豪 6M內應該仲有2房

6M仲買到YOHO 1期細兩房

MIDTOWN買到1房

采葉同尚豪都有好多選擇

唔考慮1房 所以midtown out晒budget
尚豪果邊其實雜唔雜?

采葉同尚豪附近都係冇咩超級市場,食店,雜貨店

附近工廠多, 朋友住采葉, 生活雜貨全依賴新元中入面超級市場 (而家叫YOHO MALL II)

晚上西鐵行去采葉同尚豪條路小小靜, 雜就唔係好雜, 因為附近冇咩野可以比人流連

THX 巴打

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

突破盲腸

Btw,你家姐幾歲?咩樣?唔會係肥婆掛

住開九龍 但落地鐵站要三個字van仔

你樓下係咪百冇 連7仔都冇間先

我返中環

俾個選擇你,馬灣
新鴻基樓有保證

唔鐘意唔好屌

突破盲腸

Btw,你家姐幾歲?咩樣?唔會係肥婆掛

28 , 死港女一名, 極難頂自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞