元朗尚悅好住?

544 回覆
3 Like 30 Dislike
夏天好撚多曱甴
尚悅喺元朗區私樓算平 知唔知點解?
一黎唔近西鐵 搭車揸車又唔近大欖隧道 焗住塞屯公出市區
尚悅附近真係死城 野食又唔多野簡 行番過去元朗廣場又要半粒鐘
我諗唔到咩理由要由荃灣搬過黎尚悅

轉個彎就上高速
點會行屯公咁on9?

返工時間唔清楚
假日L表示行屯公 都係爭五六分鐘...
樓主不如好似另一位巴打咁講,講下你少少背景資料等其它人俾意見

有個四球2舊樓,供淨一球,我同老母老豆,一個嫁唔出家姐同住

所以想買間三房套,新少少

老母荃灣返工,老豆全香港走, 兩老50 頭,
我返中環

住大西北最怕去香港東南
觀塘、將軍澳、港島東嗰啲
預返個半鐘車程 尚悅再加多啲

老豆全港去就真係唔建議尚悅,住返荃灣舊屋仲好
揸車就住得
唔養車既就日日預多半個鐘搭車去西鐵站
我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悦,我會㨂尚悦,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士,其實好憎搭西鐵,又多人轉車又行好遠,唔好諗住yoho西鐵上蓋就好方便,啲巴士去到yoho九成冇位坐,yoho行入市中心又遠

巴打平時係咪少煮飯 出街食完先番屋企?

係,兩公婆好少煮飯,通常又新街搞掂,我覺得行條路真係冇乜問題,兩個人冇小朋友其實ok啦,我唔鍾意週圍太多人,yoho樓下係大商場我覺得好焗促,不過有左小朋友都係會搬番出市區

無飯家庭就得,要買餸煮飯就

其實兩個人番工根本住邊度一至五都唔會煮飯,再者行去街市都係三個字,成日講行得遠我真係覺得好好遠,第一次入去果陣係有啲唔慣,而家我見有shuttle我都唔搭
揸車就住得

點解去西鐵要咁耐
我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悦,我會㨂尚悦,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士,其實好憎搭西鐵,又多人轉車又行好遠,唔好諗住yoho西鐵上蓋就好方便,啲巴士去到yoho九成冇位坐,yoho行入市中心又遠

係,兩公婆好少煮飯,通常又新街搞掂,我覺得行條路真係冇乜問題,兩個人冇小朋友其實ok啦,我唔鍾意週圍太多人,yoho樓下係大商場我覺得好焗促,不過有左小朋友都係會搬番出市區

其實兩個人番工根本住邊度一至五都唔會煮飯,再者行去街市都係三個字,成日講行得遠我真係覺得好好遠,第一次入去果陣係有啲唔慣,而家我見有shuttle我都唔搭

唔一定唔煮,我識人買定一星期既餸,當然菜類新鮮類食品就唔可以買定,遠唔遠其實睇自己,不過條路好天曬落雨淋
揸車就住得

點解去西鐵要咁耐

因為真係好遠
如果父母退休得你同家姐返工都仲可以,但父母年紀大仲返緊工,日日咁樣出入都幾係野
揸車就住得

點解去西鐵要咁耐

因為真係好遠

最慘果頭巴士線又無乜,西鐵又遠
揸車就住得

點解去西鐵要咁耐

行就廿分鐘左右,shuttle唔塞車就十分鐘
樓下有冇惠康百佳先
一手定二手?

得7球乍

有得傾下

有推介?

有 點聯絡你?

朗8?

講方便黎講一定尚悅

地產狗為左開單咁都講得出

得7球乍

有得傾下

有推介?

有 點聯絡你?

朗8?

講方便黎講一定尚悅

朗8過條橋就到西鐵喎
樓下有冇惠康百佳先

溱柏有market place
你住唔住

唔一定唔煮,我識人買定一星期既餸,當然菜類新鮮類食品就唔可以買定,遠唔遠其實睇自己,不過條路好天曬落雨淋

所以新婚兩個人住無問題 後生行下當做運動囉
樓主仲有兩老就麻煩d 加上佢本身住荃灣 換尚悅個trade off太大啦 唔值
除非佢一家四口都係無飯 如果唔係 阿媽抽住d餸由同益街市行番屋企實吊爆樓主丫

有得傾下

有推介?

有 點聯絡你?

朗8?

講方便黎講一定尚悅

朗8過條橋就到西鐵喎

朗8除左個樣柒同黑廁就最方便,一條橋就係,元朗幾多蝻蝗都唔關你事,真係驚既接老婆落車都方便啲,朗屏依家上西鐵都算ok,元朗就真係越黎越多人要等多班
其實四個都大人住尚悅唔係問題,
不過朝早西鐵迫到仆街,村巴選擇少。樓下冇食肆,超市。學校校網渣。換黎足夠既生活空間都唔錯。
但係如果你鍾意出市區就唔洗諗,日日兩個鐘車,放假你實係元朗自閉。除非你選擇去行山,咁就正。
睇下錦鏽好過啦,尚悅真係狗也不屌

BTW講方便一定唔會係元朗
揸車就住得

點解去西鐵要咁耐

行就廿分鐘左右,shuttle唔塞車就十分鐘

夏天30度果時行出去諗起就爽
睇下錦鏽好過啦,尚悅真係狗也不屌

BTW講方便一定唔會係元朗

琴獸好似仲舊啲,BTW好似樓主都唔夠budget
我係aa whatsapp me 96162039
尚稅車位租緊幾錢?
點解一定要元朗?
住開荃灣搬去尚悅你會屌撚曬鬼
點解一定要元朗?
住開荃灣搬去尚悅你會屌撚曬鬼

老實講

樓主冇講自己住開咩樓

如果住開3-40年單支樓

想換新樓都係情有可原既
樓主不如好似另一位巴打咁講,講下你少少背景資料等其它人俾意見

有個四球2舊樓,供淨一球,我同老母老豆,一個嫁唔出家姐同住

所以想買間三房套,新少少

老母荃灣返工,老豆全香港走, 兩老50 頭,
我返中環

俾個選擇你,馬灣
7球野三房大把選擇,有露台仲得
你老母返工一程車,你返工青衣機鐵過中要45分鐘
新鴻基樓有保證

利申,朋友住入面,環境幾好,一定好過元朗
唔鐘意唔好屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞