元朗尚悅好住?

544 回覆
3 Like 30 Dislike
尚悅交通不便但樓價較低水 網民想知買唔買得過

元朗尚悅樓齡只有4年,屋苑有會所,兩房樓價400多萬元有交易,吸引不少年輕上車客入市,本月已錄10宗二手成交,表現優於不少上車盤。

有居住荃灣網民,就想同屋企人搬入尚悅。但樓價低水必有因,大部份網民就叫事主三思,尚悅交通配套不及荃灣市區完善,屋苑村巴班次疏落,步行至元朗西鐵站至少要20分鐘。樓價高企,有網民就認為買樓要「睇餸食飯」,交通、樓價及居住環境之間,要學懂如何取捨。

樓市快訊 樓市快訊 地產新聞 人物/專題
|S M L

2017年3月20日 15:00上一篇
元朗尚悅樓齡只有4年,屋苑有會所,兩房樓價400多萬元有交易,吸引不少年輕上車客入市,本月已錄10宗二手成交,表現優於不少上車盤。

有居住荃灣網民,就想同屋企人搬入尚悅。但樓價低水必有因,大部份網民就叫事主三思,尚悅交通配套不及荃灣市區完善,屋苑村巴班次疏落,步行至元朗西鐵站至少要20分鐘。樓價高企,有網民就認為買樓要「睇餸食飯」,交通、樓價及居住環境之間,要學懂如何取捨。

網民點睇:

希古XX利:搭車黎講果個位真係好差,但揸車黎講佢係元朗最方便咁滯,一上就高速 依家仲要唔使經博愛迴旋處,不過日日咁揸車行大欖都唔係辦法,搭公共交通工具就真係好麻煩。

A大X:唔同人有唔同需要,尚悅新樓質素,佢樓價已經反映左佢既唔方便。但係好似我朋友自己揸車番工其實冇咩問題。

ShiXXnoya:我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悅,我會揀尚悅,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士。

知X瓏:佢最難搞係介乎市中心同郊區之間,搞到你行又唔係搭車又唔係。同埋我估你唔多煮飯,否則夏天三十幾度抨住一袋二袋行番去都幾係野。
http://ps.hket.com/article/1711762

樓市快訊 樓市快訊 地產新聞 人物/專題
|S M L

2017年3月20日 15:00上一篇

網民點睇:

希古XX利:搭車黎講果個位真係好差,但揸車黎講佢係元朗最方便咁滯,一上就高速 依家仲要唔使經博愛迴旋處,不過日日咁揸車行大欖都唔係辦法,搭公共交通工具就真係好麻煩。

A大X:唔同人有唔同需要,尚悅新樓質素,佢樓價已經反映左佢既唔方便。但係好似我朋友自己揸車番工其實冇咩問題。

ShiXXnoya:我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悅,我會揀尚悅,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士。

知X瓏:佢最難搞係介乎市中心同郊區之間,搞到你行又唔係搭車又唔係。同埋我估你唔多煮飯,否則夏天三十幾度抨住一袋二袋行番去都幾係野。
http://ps.hket.com/article/1711762

我明明成個POST都唱淡, 佢寫到我唱好
on9,你以為有車就得咩?
依家係連樓下露天車位都要等,仲有2000幾蚊,
唔想等? 仲有有蓋既,3000蚊起跳啦;
咩?唔想租樓下租出面? 得,行去對面馬路既爛地,都要1千蚊架;
但行到去爛地,你都可以搭巴士啦
on9,你以為有車就得咩?
依家係連樓下露天車位都要等,仲有2000幾蚊,
唔想等? 仲有有蓋既,3000蚊起跳啦;
咩?唔想租樓下租出面? 得,行去對面馬路既爛地,都要1千蚊架;
但行到去爛地,你都可以搭巴士啦

咁又誇張d, 無行咁遠

btw 爛地加左價$1200
岩岩有個成交4.3M 是咪你買左

我係買都係買三房

Btw 有個地產網quote 左呢個post

二手成交:尚悅3房679萬沽
03月21日(二) 15:39

中原地產元朗分區營業經理王勤學表示,元朗尚悅本月交投相當活躍,共錄得25宗買賣。新近錄得屋苑今年首宗純3房單位的成交,11座高層C室,實用面積659平方呎,建築面積900平方呎,3房間隔,成交價679萬港元,折合平均實用呎價10,303元。原業主於2012年10月以610萬元購入單位,持貨4年半,帳面獲利69萬元,單位升值11%。

尚悅大部份3房及以上單位仍未過3年辣招期,目前大單位只得極少放盤,成交因而疏落。資料顯示,屋苑今年錄得3宗3房套房連工人房的成交,其中2宗更附連大平台,至於上述純3房單位成交則是今年首次錄得。

我係買都係買三房

中原地產元朗分區營業經理王勤學表示,元朗尚悅本月交投相當活躍,共錄得25宗買賣。新近錄得屋苑今年首宗純3房單位的成交,11座高層C室,實用面積659平方呎,建築面積900平方呎,3房間隔,成交價679萬港元,折合平均實用呎價10,303元。原業主於2012年10月以610萬元購入單位,持貨4年半,帳面獲利69萬元,單位升值11%。

尚悅大部份3房及以上單位仍未過3年辣招期,目前大單位只得極少放盤,成交因而疏落。資料顯示,屋苑今年錄得3宗3房套房連工人房的成交,其中2宗更附連大平台,至於上述純3房單位成交則是今年首次錄得。

我係買都係買三房

成個post 都話尚悅唔好
偏偏成交啪啪聲
比連登仔燈爆左
樓主死左未,未死我叫老友讓個垃圾盤俾你,低層三房7成實用,廁所廚房入牆喉漏水,天花甩批檔,免費有得養寵物蚊,唔知你接唔接火棒。

呀,仲有佢話上一手係銀主嚟,死左人,銀行按揭頂盡批5成,未問按保,供20年,我諗唔駛680。

尚悅仲有兩個盤都係死過人擺緊AA度放

未死, 你幫老死倒米?

佢呢排中左倫敦金,預期佢層樓俾啲仆街倫敦boy食左,我寧願佢套返舊錢轉啲細價樓,將剩返既數填左啲債佢

咁算係幫定害,我都分唔清,但佢都算係少少趕咁甩

放幾錢呀
On9
荃灣爵悅庭都有選擇

成個post 都話尚悅唔好
偏偏成交啪啪聲

好住先冇人放盤, 交投唔活躍呀!
做乜推返上嚟
做乜推返上嚟

又黎

做乜推返上嚟
個d位無車唔洗諗
樓主如果5年前有買到而家賺大獲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞