元朗尚悅好住?

544 回覆
3 Like 30 Dislike
D人經常同將尚悅同 棒珀 同蝶翠蜂比較

相比之下蝶翠蜂好好多

同一位置點解無人屌

有k巴同紅van經掛
叫做多個選擇出市中心,不過紅van多數預冇位啦咁尾

朝早繁忙時間k巴紅van都唔駛諗
蝶翠峰個位一定上唔到車

夜晚回程都迫爆晒
大棠紅van 好似永遠都夠客咁
尚悅個閪位又唔方便,跌就跌得快過人,升又升得慢過人,垃圾盤

我係屯門元朗長大,果個位真心吊腳

住雞地舊樓都就快升過尚悅,無車唔會住果度!

係,雞地最遠我只會接受到翁脆(唔識打)

雍翠唔係唔好,但消防局隔離,嘈到Hihi
向南對到正,向北背住但冬天爆凍

尚悅無車堅唔好諗
的士都無得你截呀
尚悅唔方便
但馬灣就唔方便喎 唔好老點人

我無講過緊灣方便吖,一家要駁車,我係根據樓主嘅要求,屋企人返工嘅地點,樓價嘅因素去提議佢,俾多個選擇佢姐,無人老點佢
尚悅唔方便

我無講過灣方便吖,一要駁車,我係根據樓主嘅要求,屋企人返工嘅地點,樓價嘅因素去提議佢,俾多個選擇佢姐,無人老點佢
尚悅唔方便

唔計揸車
其實冇分別

如果計大家都係唔方便,我覺得馬灣靚,同埋新鴻基樓

仲有元朗人車蝗蝻多,馬灣綠化做得好,環境一定比元朗好,仲有係行十分鐘到沙灘
尚悅唔方便

唔計揸車
其實冇分別

如果計大家都係唔方便,我覺得馬灣靚,同埋新鴻基樓

仲有元朗人車蝗蝻多,馬灣綠化做得好,環境一定比元朗好,仲有係行十分鐘到沙灘

比我會揀馬灣
反正都係要轉車,不如諗下爾巒或者Park Yoho
起碼環境真係唔錯先
反正都係要轉車,不如諗下爾巒或者Park Yoho
起碼環境真係唔錯先

無錢啊屌你
而家買樓真係唔好諗 2xx尺3xx萬 3xx尺4xx萬 我估計樓市都唔會點跌架啦
咁多人踩尚悅都唔知仲乜 尚悅衰撚極都好過30年舊樓
本身住開新界鐵路沿綫 當年見新樓又夠錢買就狗衝左尚悅
老實講方便一定稱唔上
樓下邨巴朝早繁忙時間10分鐘架,唔塞車10分鐘內出到去西鐵站
如果返九龍東或者過海可以行15分鐘左右出雞地有邨巴搭
或者尚悅對面馬路有特別班次巴士 不過唔好預有位坐
平日放假唔揸車都係行出千色雞地嗰d食下野買下餸 都慣左 係夏天真心辛苦
同意樓上巴打話價錢已反映質素同交通方便程度 睇餸食飯啦
如果買建議揀新世界起嗰幾棟 單位內問題相對少d
不過夠錢的話而家我寧願住舊少少市區樓

業主

唔睇其它野只講樓齡佢實贏架
老實講方便一定稱唔上
樓下邨巴朝早繁忙時間10分鐘架,唔塞車10分鐘內出到去西鐵站
平日放假唔揸車都係行出千色雞地嗰d食下野買下餸 都慣左 係夏天真心辛苦

其實呢個樓盤唔方便係事實

不過我都同意巴打話睇餸食飯,講真有錢就可以買好d,近西鐵

冇錢就冇計啦

仲有樓宇質素、管理費、樓盤附近佩套、交通等等等等

講真尚悅隨左係新盤之外,又睇唔到其他野好出色

不過如果全部好就唔係賣呢個價

仲有樓宇質素、管理費、樓盤附近佩套、交通等等等等

講真尚悅隨左係新盤之外,又睇唔到其他野好出色

不過如果全部好就唔係賣呢個價

所以要自己取捨,呢度啲巴打只係叫樓主想清楚啫
二月去過去一次探朋友
靜到得人驚

揸車出行都ok(但出到市區架車就係負累)
出大欖好快
不過養車就算擺一邊唔用都要不斷課金喎

無車夾硬要住果頭就好on9
老實講方便一定稱唔上

中肯用家
老實講方便一定稱唔上

中肯用家

如果買建議揀新世界起嗰幾棟 單位內問題相對少d <------邊幾座係新世界起
譽88又點睇?
SHK樓好似唔錯
唔好住元朗啦
以前住過朗晴居
好鬼唔方便

唔好咪踩囉 唔通乜都話好呀? ON99
利申 因為一D原因可以去尚悅 但由西鐵行去已經好撚遠 仲要沿途無得遮陰 乜柒嘢食都無 成個屋苑仲要好撚柒多大陸人 不過唯一一讚係個會所好靚 但咁撚多大陸人幾靚都無用

講真好多屋苑都要博程車出黎 例如大埔嵐山 行到出去都算係咁 有多個選擇就係坐村巴 又好似瓏門咁 近西鐵站 但係夠有人話火車聲好嘈 yoho行去又新街同街市夠遠啦 其實各有各好 我反而覺得尚悅幾清淨 我自己就幾鐘意
譽88又點睇?
SHK樓好似唔錯

譽88盤小 入場費貴d 地段同尚悅差無幾

業主

我都想係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞