元朗尚悅好住?

544 回覆
3 Like 30 Dislike
朗8得唔得?

同樂街

朗8得唔得?

睇你同咩比

朗8坐西鐵一定方便
真正鐵路盤

一落樓就係 仲行得近過yoho
yoho town/mid town
你睇返行去西鐵站其實都要啲時間

但除此以外 就沒有其他了
周圍係工廈 乜都冇
最近行返過世宙嗰邊 五分鐘左右

返工上唔上到車?

你預一班車唔得,現在未入晒伙元朗站都已經好爆

元朗站而家有時一班車都唔得
但多數得

將來加埋屯門南 洪水橋
不敢想

唔洗加啦,就算唔計屯門南和洪水橋,元朗盤入晒伙已經

大西北已經夠票
請轉投新界東

好似好撚慘
朗8得唔得?

同樂街

成日行過都好鬼驚
試過望到隻🐥對車頭燈
佢即刻想報價
朗8得唔得?

睇你同咩比

朗8坐西鐵一定方便
真正鐵路盤

一落樓就係 仲行得近過yoho
yoho town/mid town
你睇返行去西鐵站其實都要啲時間

但除此以外 就沒有其他了
周圍係工廈 乜都冇
最近行返過世宙嗰邊 五分鐘左右

返工上唔上到車?

而家仲上到
將來唔知

Tks師兄
幾時收樓?

18年中嘛
但朗8個outlook 好柒

利申:買咗世宙 等收樓等到佛誕

世宙幾時收樓?

2016/12/31 推到 2017/3/31 再推到 2017/7/11

世宙好過朗8 不過樓下始終雜dd 隔離又係公屋
樓上班人話咁都遠...真係要yoho midtown/ 瓏門先岩住

冇人咁講過
只不過外區人入黎住
最好都選擇一d比較就腳既樓盤姐
見過太多人買果時(特別係d女人)就話:最多就住遠d, 唔介意行多一陣但係要住靚d
之後一次打風落雨後就後悔
真係見過太多太多呢d例子

而家買樓真係要睇餸食飯
唔一定要住鐵路上蓋,但都唔好好似尚悅位置咁屌鬼,附近冇咩超級市場,食店,雜貨店

好多野真係過來人先明既

打風落左波趕番工 橫風橫雨行出去同人迫巴士

其實元朗幾好住 以千色附近作為生活所需既集中地黎講 雞地係唔錯 但以樓主想住新樓黎講 無咩選擇 一係睇尚豪庭啦 可以去睇下

朗屏果邊 自己覺得環境麻麻 我搵樓都無考慮果度

我都諗緊尚豪 6M內應該仲有2房

6M仲買到YOHO 1期細兩房

MIDTOWN買到1房

采葉同尚豪都有好多選擇

唔考慮1房 所以midtown out晒budget
尚豪果邊其實雜唔雜?

采葉同尚豪附近都係冇咩超級市場,食店,雜貨店

附近工廠多, 朋友住采葉, 生活雜貨全依賴新元中入面超級市場 (而家叫YOHO MALL II)

但同朗8比 我覺得采葉尚豪會好住d 起碼都叫自成一角 周邊都有d村屋 又靜少少

朗8。佢個外觀已經
有巴打講得岩 除左有西鐵 其他係0 個人覺得係比市區人住 假日主要番出市區活動果d
行番過去大橋果邊既環境都麻麻

朗8剩係比你訓教用

要其他野就去其地方先有
朗8得唔得?

同樂街

成日行過都好鬼驚
試過望到隻🐥對車頭燈
佢即刻想報價

老雞
我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悦,我會㨂尚悦,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士,其實好憎搭西鐵,又多人轉車又行好遠,唔好諗住yoho西鐵上蓋就好方便,啲巴士去到yoho九成冇位坐,yoho行入市中心又遠

返工上唔上到車?

而家仲上到
將來唔知

Tks師兄
幾時收樓?

18年中嘛

世宙幾時收樓?

2016/12/31 推到 2017/3/31 再推到 2017/7/11

蝻 雞 阿叔
第時入咗伙
日日望住公屋嗰班唔知會唔會心理唔平衡
朗8得唔得?

同樂街

成日行過都好鬼驚
試過望到隻🐥對車頭燈
佢即刻想報價

老雞

老雞 但一對車頭燈瀉晒出嚟
我住左尚悅半年,覺得幾好住,俾我揀yoho同尚悦,我會㨂尚悦,我老婆番金鐘,每朝行去雞地搭村巴九個字就番到中環,我自己番觀塘就行三個字去大馬路搭巴士,其實好憎搭西鐵,又多人轉車又行好遠,唔好諗住yoho西鐵上蓋就好方便,啲巴士去到yoho九成冇位坐,yoho行入市中心又遠

巴打平時係咪少煮飯 出街食完先番屋企?

返工上唔上到車?

而家仲上到
將來唔知

Tks師兄
幾時收樓?

18年中嘛

世宙幾時收樓?

蝻 雞 阿叔
第時入咗伙
日日望住公屋嗰班唔知會唔會心理唔平衡

仲有蝗 d水貨賊迫爆左個小巴站 成日係路邊打開喼執貨
不過元朗新樓真係唔多,大馬路一帶都係舊樓,雞地都係舊樓,要新樓既話選擇真係唔多
鳳庭苑得唔得
未去過尚悅,不過十幾年前由荃灣搬入天水圍當年某新盤個時,附近得啲草同濕地入面隻貝貝,地方又隔涉,好撚唔慣 樓主諗清楚好啲
鳳庭苑得唔得

居屋來,其實幾正,仲要有停車場
鳳庭苑得唔得

係,地點一流,最細都600幾呎,想當年老母想用綠表抽
果陣做過parttime 驗樓
大量空心磚 你自己諗
鳳庭苑得唔得

http://the-sun.on.cc/cnt/finance/20121215/00436_059.html
未去過尚悅,不過十幾年前由荃灣搬入天水圍當年某新盤個時,附近得啲草同濕地入面隻貝貝,地方又隔涉,好撚唔慣 樓主諗清楚好啲

天水圍要睇地方,如果要入到天水圍北真係遠
鳳庭苑得唔得

大約幾錢?
位置算方便 但應該幾嘈

呢款居屋但其實幾好
康和式居屋間隔正
屋苑式管理但管理費唔會貴

但如果鳳庭苑 我寧願揀天盛
極近西鐵 有商場 靜 大屋苑
鳳庭苑得唔得

位置好正,野食多得嚟 輕鐵西鐵都近
鳳庭苑得唔得

大約幾錢?
位置算方便 但應該幾嘈

呢款居屋但其實幾好
康和式居屋間隔正
屋苑式管理但管理費唔會貴

但如果鳳庭苑 我寧願揀天盛
極近西鐵 有商場 靜 大屋苑

天盛係正個站隔離
元朗想方便一定係yoho. 想享受人生就爾巒

鬼唔知咩 貴吖
公屋價錢 豪宅質素
元朗想方便一定係yoho. 想享受人生就爾巒

鬼唔知咩 貴吖

爾巒餵蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞