From 金融朋友,佢終於忍唔住寫兩句

937 回覆
4728 Like 26 Dislike
想封你做男神
香港而家反共情緒敢嚴重,中共有乜可能會比你普選特首。 我系覺得普選立法會較有可能,雖然中共都未必同意。
攬炒的話,你有錢可以移民當然ok.
我無錢就被逼留在香港,中共又強權管制,甘可以點?
喂陳大文,琴晚見到你老豆用槍射班暴徒!射得好!班暴徒搞亂香港唔死都唔得!收到風黃老師(藍絲老師)都有份掟磚,下次射埋佢啦唔該!

阿文,我地幾時組團去荃灣劈黑衫友呀?

文哥,聽日早會一齊拎住支國旗集隊丫,又或者我舉國旗你舉支持香港警察橫額。

文佬!我同隔黎班既同學會喺一陣小息學班黃絲咁聲援你,屆時我地會大叫:「支持陳大文爸爸嚴正執法,為民除害!」

如果咁都叫欺凌,你大可以問校長:「你係咪唔俾我愛國愛警?因住我放你呢個黃屍校長上港人港地睇你仲有無得撈!」
打狗,救人
同我睇晒佢先好去投票
係,所以叫港獨果啲係on9
on9,香港冇左大陸係會死,不過大陸都一齊死咁解
Pish
如果林鄭係英國特務,她會是黑暗兵法之皇
哩個post直頭要置頂啦
Ching / 巴打,原來係你,睇到你之前果post
當時就穫益良多
因觀點相同
但有時真係唔想同佢地講咁多
好多都係完全張事件黑白顛倒

唔怪得ching 可以咁心平氣和同佢講咁耐
而我只可以早就確認出佢係點樣既人
唔想再講

真係要再向ching 多多學習
按依到好多巴絲講
泛民會為票而做,即唔想取消美國香港關係法

我只可以咁睇
先唔好前設泛民為保選票
佢地係講左支持5大訴求 (雙普選)
美國係話要2020實行雙普選

即係咁諗
佢地都係律司(3個都係)唔會講一d野會比人有機會dq 佢
唔係話要包庇佢地,係身在其位,只可以講可以講既野。依家老共壓國泰,重想打太古,唔通自己比彈藥對方佢做野?(其實航權單野,係有得玩,因全世界都係互相交換航權,唔係點飛?國泰其實係可以唔經大陸來往其他歐美地區,只會多左少少時間,最主要係大陸航線就無辦法)

同埋,話係美國邀請佢地5個(唔知點建會係泛民加建制,可能又係要聽兩邊,鬼佬就一般要扮持平,但搵葉劉去就真夠奇,因為佢都會係有份被制裁之一)

所以,只可暫時理解係同意2020無就取消
(要再睇睇依條民主及人權法案會點寫,因人地點寫,唔到佢地話事)
你第一個post 回我就話我無論述,人身攻擊
係係自己無睇

不過算,唔同你計較,因我依個係第一個直接回你既post

我係年收百幾,但我唔覺我有錢,依家年收百幾係好少錢,唔係以前一兩百萬可以買樓既年代
我都只有一層樓,係香港唔太需要揸車,所以無車,通常地鐘或的士代步
我都無錢移民,因要移,以前好易,依家邊到都貴/難

點解我支持攪炒?
其實你未明依到點解會咁講
(以下,我之前都有寫過)
融入大灣,慢慢死
咩都唔做,送中通過,即死(都係攬炒,只係藍絲唔明)
依家反抗,兩個結果,攬炒,或者浴火重生

我地都唔希望真係會攬炒,但若然真
所以,以下就係依句經典對白
If we burn, you burn with us

希望你可以明白
定係仍只看眼前短暫利益
(柒婆係可以除時走,佢一家佢是英籍,係佢做特首先自己一個放棄,但只要屋企人申請番就馬上走得,同送中條例,仍在議程上,要重推,只要立會一開,10幾日,同你二/三讀一次搞定都得)

最後,依家唔講政見,單係是非黑白,你接受到警黑合作?警察係自己唔方便,就叫老黑出嚟做野,依家有人重傷,可能癈一手一腳。黑警既暴力,已到軍政地步,其實老共係有可能唔單怕示威者,連黑警都怕佢反,要知道,全香港最大既有槍集團係邊個?佢地係法律?佢地只係按法執行,而唔係佢講就係法。同柒婆口中既依法,佢由送中開始,一直無依法去做,係就早早過左

最後最後,你支唔支持,醒唔醒。定等監控系統完成,你以後乖乖做圈養既豬?共享所謂既大灣繁榮?
有需要時重可以還拖
我唔係做金融
但做點小生意

我理解係
外資信香港既法治,有咩事可走快d
同投資可以自己全資,因算港資

若直接投資,咁就一係合資(即好似上海大眾,係上海一汽同德國 Volkswagen 合資)
合資後就好多野資煩好多

另外就係金融果邊,因鬼佬都係信香港既法治,同會計簡單,就算國企嚟香港上市都願意去買。

最緊要係,香港無外匯管制,資金可自由流出流入

所以,大陸打飛機話要深圳取代香港,單取消外匯管制,互聯網全開,真正獨立法治,再加新聞自由(互聯網都要全開,咁又點唔新聞自由?)做到一樣先講
唔係我地自己打飛機,依d就係香港真正既核心價值

而唔係柒病改到七彩既所謂法治(佢其實比老習更獨權)
送左中咪會囉

我已經跟中銀做野既人確認(佢位置係中銀一個超特別部門)
中銀里面(就單講佢依個特別部門)
完全無任何消息,通告出過嚟支持/反對所有事

重有,之前李小加已出嚟講過野,香港金融穩定係好重要,咁你會明其實係咩情況
Push 世上無地方可以複製到香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞