From 金融朋友,佢終於忍唔住寫兩句

937 回覆
4728 Like 26 Dislike
無知一問,有冇咩原因係令外資要經香港入中國,而唔直接入中國?
到底係成本/風險上有咩分別?
利申 分享左篇野比淺藍屋企人,佢地問左呢2個問題
學野
兩舊屎都臭,揀舊無咁臭嘅理所當然吧。而且,現在已踏出第一步,要退回嘅成本太大。再者,而家同人講乜藍圖都係廢,只要五大訴求達成,可參選嘅各陣營制訂不同藍圖,俾人一人一票揀,就係咁簡單。
push
Push
Push
同我睇撚曬佢
記者請重拾利君雅氣勢插追問10項注意 825警察用槍指你哋
https://lih.kg/1507002
一錯再錯,還是回頭是岸就各自取捨吧。如果你能確保一人一票選出來的,肯定不會拿香港作為反共的基地,那你説出你的方法吧。我不想看到將來選了這樣的人,拿著我們上幾代累積的幾千億美元家產,作為脅逼中國的手段。到時港元必大幅貶值,你父母辛苦累積的錢財,亦可能會一夜化為烏有…去看看委內瑞拉及比利時,貨幣貶值的可怕吧
啲藍絲覺得我哋全部都係俾美國佬利用 仲話咩你以為美國比你哋做美國人咩 會管你地咩之類嘅説話 我心諗根本成套邏輯思維都錯曬 有時真係都唔知點同佢哋解釋好
睇得明又點,重點係要諗方法去處理個問題
政府無視,無視,繼續無視。最後既結果係內鬥瓦解
三毛食撚屎啦
知你好驚啦
Lm
我聽聞連登如何如何能反映年青人的心法,怎料大部分是這種患上妄想症的人;
大家一定要明白尼個道理!寫得好好
書面同口語之間
唔知點解我搵唔到違和感

清晰易明,學到野
正!
如果你無被利用又跑上街頭,那你就更愚不可及…
正是被那些整天擔憂甚麽一國兩制將完的人搞事,他們可能正自我實現玩完個政制
最基本係國內法律未能完全保障商家
國家黨大於法嘅情況下,無可能預知自己幾時抄家
重點,國內未做到一次過將大量現金匯款到其他地方。

小弟做開trading ,眼見其實內地廠商都係用香港銀行做匯款,收錢。做生意嘅人自然會明個重要性。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞