From 金融朋友,佢終於忍唔住寫兩句

937 回覆
4728 Like 26 Dislike
全民㩒美金
必須將新疆燈柱未成形前,連根拔起。行動方案討論
https://lih.kg/1506499
文長但係好有point
呢樣需要文宣
推比更多人睇到
ㄧ我要攬炒
全地球就全地球啦,咩撚野全宇宙?
全宇宙最少成幾千萬億粒行星,地球係邊位呀?
push
終於有篇神文可以比我借用黎大大巴拍撚晒落啲撚屌親戚塊面到
不能認同更多...
總係覺得ON9中共同林鄭自己打自己春袋

入機場入機場入機場入機場

入機場入機場入機場入機場

香港自治
另一方面,香港咁做又等同與中國反枱
同中國反左枱,亦等於不中立。

所以香港政府和中國政府真係on9

第一on9係搞高鐵,因為要一地兩檢,已經挑起政治敏感角力。晨早就應該整北環線(錦上路至落馬洲線),透過北環線來加強深港聯繫。嫌唔夠方便,咪加密班次。港府決定整高鐵,放棄北環線,完全不智。

第二on9係粤港澳大灣區計劃,其實逃犯條例修訂,正正就是在計劃中的區際司法合作部分。
送中條例一出 外國竟然會出聲
美國甚至推人權法黎阻嚇建制派
就知呢條條例幾撚大鑊
或許我地示威者唔會諗到呢個層面
只會想保住自由同守住香港
但係示威者嘅行動的確係救緊香港
有包袱出唔到去嘅人
麻煩share呢篇野
你地要為生活為家人
出唔到去冇人會怪你地
但係請你地明白
你地支持示威者唔係因為同情
唔係因為要反政府
而係示威者一輸,你地嘅包袱亦會受到連累
出去嘅示威者將失去前途,身體
你地亦將會失去經濟能力
請從經濟角度將一d中立同淺藍拉過黎
如果用返樓主思路

其實香港咁做反送中,又等同與中國反枱。
香港同中國反左枱,亦等於不中立。
中立就係要同西方和中共保持中立友好關係。

其實香港政府和中國政府真係on9
兩件傻事

第一on9係搞高鐵,因為要一地兩檢,已經挑起政治敏感角力。晨早就應該整北環線(錦上路至落馬洲線),透過北環線來加強深港聯繫。嫌唔夠方便,咪加密班次。港府決定整高鐵,放棄北環線,完全不智。

第二on9係粤港澳大灣區計劃,其實今次逃犯條例修訂,正正就是在計劃中的區際司法合作部分。
得班on9會以為 中國好,香港先會好
高質文章
好文幫推.
我覺得這是遲早會來的事情,可惜是遲來了的運動, 如果早十年, 香港的bargaining power更大.
調轉頭睇, 如果遲十年嚟到, 可能香港人只能夠舉手投降.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞