沈陣營第二百五十七期 - 師父與牛證攬炒

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
之前好似有個巴打用stat 黎推演best case scenario 都只係30 席左右
真係一條都冇可能傾, 全部動搖到支共囯本
只有滅共一途
功能組別
訴求就係咁簡單直接, 有就有, 冇就冇; 冇周旋餘地
呢方面唔覺有樽頸, 亦係點解個運動所謂冇大台亦能夠生存到今日既其中一個原因
仲有一個好處就係呢個方式避免被代表
講白D, 所謂既民主其實就係兩隻狼同一隻羊投票今晚食邊個
舊有模式所謂坐低傾, 傾少少就話袋住先, 代表都縮左, 人民唔接受既會俾糾察隊打
起冇方法可以解決呢個被代表既問題下, 對住一個信用破產既對手同自己友, 做法只有deal or die, make your choice
如果真係攬炒,恆指8500,所有中外資金離開香港,仲點叫幫子女買左個未來
1475 熊市牛股
區議會都開始爭飯食啦。
自由無價,但自由唔可以當飯食
似乎要先由區會, 再到功能+立會, 可能要打十年
三口岸停查手機 改逼拍片賀十.一
https://lih.kg/1510173

大佬呀
自由的好處就係你可以用唔同的方法去成就自己去做的事,得唔得,唔得就唔好怨。
但而家香港就係好概得利益者限制晒所有野。就好似做咩都被得。
岩布仙尼式祝壽
我明白
但攬炒唔係就係支那對香港強硬下,所以香港被當成支那既一個城市,而全支那包括香港都被西方制裁咩?又點會係自由

況且大家都明香港既地位係世界舉足輕重,香港炒,全世界都會跟住一齊出事
咁既經濟環境下都起碼衰番十幾年
見到素人做左一年,
問左泛民有冇人落區冇人覆

跟住班突然公文黨插旗真係
衰十年就一定。不過就要賭一鋪睇下香港人精神係回歸之後的自我修復能力去到邊。
大陸佬兩點半又托市?
今日Msci擴容A股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞