沈陣營第二百五十七期 - 師父與牛證攬炒

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好多廢老食正7,80年代經濟好,一搵到錢就買樓,其他經驗知識都唔識,不過好彩食正過去幾十年樓市 go go go 就以為自已投資有道,上哂岸收租日日去茶樓銀行 9up 中美經濟
呢招肯撚定又係白頭佬教既, 上次其實係好彩, 索羅斯喺俄羅斯輸錢先至收兵
你試下咁樣挾息挾兩個月, 大陸D cash flow會俾佢挾撚死哂
政府會唔會後悔冇比地方年青人扑野?
直情係
其實真係on9
你睇下新加坡,個個年輕人都有機會排到層樓既,邊會反正苦?
外國仲花生緊
個個爭住讀好書, 搵個大學生配種
下欄野比晒印度馬拉人做
出唔出手都要打架啦, 冇得揀
不過咁, 香港冧, 全世界都冇得走, 必然衰退
所以等佢地自己諗啦
citi 人仔定期好低息, 同美金差唔多
其實唔係叫打, 係攬炒
大家唔理就陷球炒, 買定離手
上證好鬼,港股美股大跌,佢跌咁少,又托住俾領導走先
時事台有巴打Post 一班勇武派路經沙田,受到大眾熱烈歡迎,民意巳經很清楚,據悉cnn都想來播……
https://www.facebook.com/ChanKamShui/videos/413677339150315/
其實啲狗真係幾傻嘅野都做得出!
成個三元九運係暦時180年,分上(1-3) 中(4-6) 下(7-9),一個運係20年。
我好似曾經4月係沈門講過。
上一次下元九運1844-1863係香港剛開埠(1842年簽南京條約),之後係太平天國(1851),英法聯軍(1860)。
所以未來呢20年都係動盪20年。
終於可以轉錢去FT, 搞掂,等戶口見到可以隨時投資美股
睇完介紹覺得好似曹仁超當年用武功招式演繹陰陽燭既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞