沈陣營第二百五十七期 - 師父與牛證攬炒

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
今朝喺citi仲有一個廢老,奇葩嚟,做冥幣定期貪息高 收埋都未夠蝕匯水
唔明佢的做法?有咩後果
警毛開post
今早同同事討論,發現警察最驚示威者有第一支左輪
https://lih.kg/1507003

下一劇本可能想屈示威者藏有失鎗
嚇到縮沙
06年個陣有架米格
長眠咪好舒服
有冇人仲渣緊樓寶
希望香港能夠浴火重生
當我係炒家,睇淡冥幣到7.25咁計,就沽冥幣入美元,由於我冇冥幣,要向銀行借,需要付利息,於是如果短期內冥幣唔跌到目標價就損失利息

如果聽日到7.3, 我以美金買入冥幣平倉還比銀行兼繳付一日利息,中間賺咗美金差價

做生意嘅話,好多時要借款,等現金回流還款,中間有利息要俾銀行,如果需求嘅人多,利息就會扯高,咁做生意成本增加

分析料人民幣暫在7.2水平有支持 但要留意走資壓力

中國向美國實施關稅反制措施,美國隨即宣布下月起向所有中國貨加徵關稅報復,稅率亦調升。人民幣匯價急挫,在岸人民幣急跌逾670點子,低見7.15兌1美元,創11年半以來新低。離岸人民幣亦顯著受壓,跌至接近7.2水平。艾德證券期貨總經理陳健豪認為,人民幣走弱有助維持匯率競爭力,預計人民幣短線在7.2兌一美元水平會有支持,但要留意走資壓力。他又指,自從人民幣跌穿七算之後,跌勢不算太急,目前弱勢主要反映中美貿易關係未有改善,又認為兩國9月達成共識的機會亦降低,令匯價未有太大空間轉強。不過他指,中央仍未有透過貶值以彌補關稅的損失,否則人民幣可能要跌至7.7水平。

7.2 去到支持位,幾時破呢 ?
睇住侵就知 封佢三間幫北泡洗黑錢嘅銀行唔准用SWIFT,即破
可以自編自導自演,又唔係未試過
明晒!樓王勁。
宜家香港真係打緊仗已經feel倒個戰意
我唔識炒匯嘅,皮毛嚟
其實未必
我住將軍澳,平時都係搭巴士經觀塘繞道出去油尖旺
有一個位係可以居高臨下咁望到觀塘狗屋
入面係都有幾部呢d 車,而呢d 爛車已經存在左四年左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞