沈陣營第二百五十七期 - 師父與牛證攬炒

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
日本呢期唔聲唔聲做好多野 仲要大膽向南泡開戰 安倍卸任前應該有大動作
me2, 就算有得傾,個龍門都係任佢擺,限制曬佢哋唔想要嘅人,咪又係圍標過,不了
咁我都唔大期望,但我能夠諗到中美底下磋商到嘅可能出路係咁

依一刻五大訴求,其實真普選先變咗重點,其他嗰啲咩獨立調查、嚴懲警隊冇真普選嘅話冇意義
咁又係,言之尚早
條bill會有幾大威力同係咪真係冚到咁撚多奶共狗我都仲有點保留,始終美國究竟有多人係同支共有千絲萬縷呢?
無人知。
不過算,Let's look forward to it!
agger
叫雞個point 尤其認同

另外就係consistency 問題
一方面以基本法賦與既承諾爭取雙普選,另一方面又唔承認有憲制責任為廿三條立法,係「公我贏,字你輸」既體現

所以我同朋友成日都話,要求特赦612 既示威者,同樣地要特郝d 黑警
如果唔係都係擁戴緊另一個極權
我覺得香港人唔係唔知最大問題喺中共,比較小指責中共係比翻個下台階佢,亦都可以話香港人仲未全面反共,不過再拖落去,下次應該會直指小學雞
[述職]涂謹申見完美國國會議員
https://lih.kg/1508202
頂唔頂到多兩個月
同埋其實我幾驚勇武派發展成雅各賓會
嗱,利申返先,我已經有五至十年無上去call, 因為呢幾年啲女個撚個塊閪鑲金咁,我不如要玩喺香港玩唔好
btw, 我都同意朱律你講嘅嘢,要特赦就應該一齊赦,因為大家始終都係香港人,其他大陸仔暴力狂果班就要嚴懲,呢個係鐵律嚟,咁先可以特顯返香港係有法治有公義,個傷口先會癒合,至於廿唔廿三條, 可以再斟酌嘅
6名立法會議員應美國國務院邀請,到當地出席交流團,期間曾討論美方將推動《香港人權與民主法案》。有份赴美的葉劉淑儀表示,美方的法案包括部分制裁香港條款,例如參與推動修訂《逃犯條例》的官員不獲發簽證等,而她已向美國議員解釋港府已完全停止修例工作,認為相關法案沒有需要,希望對方能考慮意見。

葉劉都有同涂謹申一齊去
但佢係想要求美國唔行多o的
因為美國擬似制裁名單佢榜上有名
就算和理非和勇武派都要頂,這條法案對反送中運動有很深遠影影響……
會 too big to fail 同宜家班狗一撚樣 唔識制約一樣會永墮深淵。
呢個要睇番去到事情完結又假設我地贏左之後,勇武能唔能夠自我約束
唔可以既同而家班狗會一樣
我既立論唔關「國藉」事,只係基本既restitution law,即係restore the parties’ positions to their previous positions

如果612 後既勇武係因為官逼民反,所以武力要升級
狗既邏輯都係一樣,如果唔係官逼民反,所以佢地都唔會升級武力打示威者

因此,如果淨係特郝示威者,而唔同樣特郝班狗,係同樣破壞緊法治
23條係用黎換150單程證審批權,不能亂用
就睇支共係咪又玩拖,冇實際行動得把口講嘅話,侵都中伏就真係傻鳩一條,呢種反口覆舌已經唔係第一次,習狗從來冇公開講過貿易戰同香港危機,正一縮頭烏龜,正路侵要迫佢出嚟講嘢,直接同劉鶴講你唔夠班,叫你老闆落嚟講好過

條件要佢實際做啲嘢睇吓先傾
一日有戇鳩仔嗌不割𥱊 呢個危機一日都唔會消失
Pb 0.6
小弟用普通市民角度睇,特赦警隊冇問題,但係某啲前線警員使用過份武力,示威者被捕後用非正常程序同手段對待被捕人仕嘅警員,就一定要嚴懲
咁就對等番 用咗過份武力去示威嘅 一樣要嚴懲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞