沈陣營第二百五十七期 - 師父與牛證攬炒

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
只係比牆民睇嘅啫,各種客觀事實證明已經進入嚴重滯脹之路,咪睇佢口硬得幾耐? 冇錢維唔到穩嘅
後生就反共,老撚咗就奶共,呢啲人係咪應該叫老撚土
支那會俾國民匿名?
人唔笑,狗都吠
成世人都係走難都算一個創舉
其實白頭佬有無料?
有名你叫 任一招,自己參透
估會好好多,收緊銀根令中小企cash flow斷,一就比10厘息,生意根本冇得做
這是林明精嗎
外交部:若美方加稅 北京將採取反制措施
https://lih.kg/1507936
又話冇打過電話
抽乾水池(收緊銀根/流動性),挾高利息對付炒家其實飲鴆止渴,只要時間長嘅話,對工商業融資活動影響巨大,賺埋未夠俾利息,不如唔做

呢種今日挾高、聽日放水,做生意嘅極難計算成本,隨時蝕本

本身經濟唔得,貨幣償還能力令市場懷疑,因為覺得匯率高估先會沽空,係本身經濟系統問題,當年索羅斯沽英鎊一舉成名都係基於英國經濟唔得

無論點樣托點樣玩,長期落嚟一定回歸真正價值

冥幣濫印數量係美金三倍都嚟,GDP只係美帝60%左右,而且唔少係基建及房地產,效率低下,點可能唔貶值?

如果印銀紙就可以發達,非洲佬早就發過豬頭
又挾淡了
寧願旨意佩洛西同盧比奧好過
I'm gonna fuck u till u die, but finally premature ejaculation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞