沈陣營第二百五十七期 - 師父與牛證攬炒

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
That’s the point.
但係何謂「過分」都有排拗
呢個正正就係對等嘅問題啦!
不過又唔可以唔特赦喎,因為涉及嘅人成千上萬,全部要罰嘅會得不償失,正正就係too big to fail
係有排拗,但必須要處理
150人唔使審批權架,佢有佢批,我有我拒絕永久居民身份證申請,有真普選後自然有特首夠膽咁做

單程證係大陸公安部發出嘅證件,正如我哋都冇可能管外國嘅護照審批,但可以拒絕入境
[述職]涂謹申見完美國國會議員
https://lih.kg/1508202

出就出梗 到底個威力有幾大要睇咩人入list 越多越好
唔可以咁表面
據聞誠哥好鐘意玩衍生工具的
我今朝都諗過
可能short put 咗收premium
托股價/到價接貨等等好多可能性
會唔會50蚊做咗一堆accu
只係留意,老實一日冇解決政治問題重建香港法治,唔會再投資港股,國泰可以隨意以政治理由迫人炒人嘅話,投資條撚啊,咪等佢港共支共自己炒飽佢
真正嘅自由市場
乜都係睇錢
但依家一間公司已經唔係為公司利益而請人/炒人
而加入咗政治因素
所以理論上呢啲公司係唔會將利益最大化到
維穩費高撚到....
過去都有示威者被捕,當場制服就應該跟翻法例同警隊自己訂下嘅守則,使用催淚彈、布袋彈、橡膠子彈依啲都有準則,被捕後嘅程序,如果有警員犯左比較輕嘅罪我覺得可以特赦,至於點釐定輕定重罪,就要靠獨立調查會,至於示威者所犯嘅法,可以用翻現時嘅法律判刑,但係我想問大家覺得咁樣算公義?依個係政治問題多過法律問題,示威者係冇任何權力,佢地以身示法,就係要撥亂反正,現時示威者所用嘅武力,我個人覺得合理,當然大家可以唔同意,不過大前題係政府跪低!
師傅話聽日升嘛
條7婆仍然堅持不撒回逃犯條例,沒有獨立調查委員會,仍然保住黑警……
港獨之母你估流架
條7婆真是打算同香港攬抄,真想不到香港變了極權軍警政府,一旦條7婆沒有黑警保護;她的下場只有……

因為政府錯, 所以上街
冇理由各打50大板一齊坐
我當然明個technical 位啦
而我相信其實法律界整體都明白,所以612 至今律師會咁紅,同埋大律師公會兩個會都(好似)無出聲譴責過示威者
原因好大機會係大家都理解呢個係necessary evil

然而,若然完全合理化示威者既武力,某程度上亦同而家正苦合理化d 狗既武力一樣
咁樣都唔係理想既發展黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞