iPad Pro 2018 用家討論區(7)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
你個情況嚴重好多
我restart 完ipad又connect到
但吓吓restart唔是辦法
我當時成日都要抆吓駁吓先可以博佢connect得返
Apple Pencil 跟iPad保養/ AppleCare +
Smart Keyboard 一年有限保養
我咁做都唔得
一定要restart先
睇嚟我都係要搵天才
要喇,似hardware問題
買咗幾耐?希望肯免費換俾你
就快兩年
有apple care+
最怕自己用有問題
去到store又無
建議唔好主動提有Apple Care+,先睇睇藍精靈會唔會offer到免費換。當日我免費換嘅keyboard(獨立買)都用咗超過一年,但係我唔知點解佢自動安排免費換,當然我無節外生枝問點解安排到

呢幾日會唔會又靜雞雞好似AirPods 咁出部新pad pro 呢
我曾經聽聞過一齊買就會包keyboard,不過我無深究,因為我無一齊買

我有支獨立買嘅Apple Pencil用咗超過兩年但係我on99整斷咗個tip,而我部iPad Pro有買Apple Care+就滿兩年,淨返一次人為損壞quota,藍精靈提議我考慮用埋個quota就可以用Apple Care換,最終用咗

我相信佢哋有空間彈性處理,但唔係老馮會做特別安排
有全新點解買翻新?
利申:amazon買左開心使用
*用Apple Care價換
Amazon買有冇保養?假如唔買apple care
上面講左wifi版全球保
規矩係唔包 幫你整係人情
同意
大家搵唔搵到邊度有得買Paperlike 2?
還是未出?
有冇邊隻仲好過佢? (我只用過Elecom)
支Apple Pencil 分開買係咪冇得保?

咁又幾好喎
明白
舊pro 好似apple care+ 有寫keyboard
2018 pro 無寫keyboard了
舊款(2017)Keyboard我懷疑係設計缺憾來,

個時藍精靈同我講話有一batch貨係會用用下經常disconnect,我就用到完全connect唔到 拎去換

利申:12.9,2018版一出就換左機
之後舊個部賣左俾朋友
so far 機同Keyboard(換過,舊版)都冇事
Elecom 你用過覺得點?
Paperlike 2 唔係上官網買咩?
Welcome 好唔好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞