iPad Pro 2018 用家討論區(7)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
買左air?定係pro?
Airdrop / icloud drive
直插唔得
或者經hdd/usb手指都得
Air
我上堂jot notes
Netflix youtube 夠有突啦
只為120hz mon
等得既不如等埋10月,真係出既再買番2018pro平d
air 咪又係普通ipad, 不如買10.2
無知問 幾時會用到120hz mon?
我好表面同膚淺,純粹係覺得又順又快
我都係咁諗呀 所以先問係咪好無謂
我只能夠話你知,我覺得個投資好值

利申:iPad pro 256 LTE
用apple pencil無delay咁濟

利申:原本想買iPad Air 2019,最後因為promotion買左iPad Pro 2017
真心覺得ipad pro個價合理過iphone好多
因為佢兩部價錢差唔多,再升就要加起碼2000蚊
升左之後用safari睇片冇得用返apple個播放器
有冇方法可以設定返?
我想問airpods 點樣可以ipad iphone 自動轉?

我每次都要control center 搞
巴打用apple pencil係咩用途上?
ipad 真係唔使咁密,根本而家都效能過剩,就算10月出都只係同你講快左幾多 graphic快左幾多再加一兩個所謂既feature,有幾多人真係feel到快左幾多
同埋就算部機快左,d apps配合唔到都係無用,MS office 已經係一個例子,到而家都仲停留自己係一個apps而唔開放full desktop class function
真係呃9班人走去買黎做”desktop replacement”

利申:10.5都係捱到今年先換12.9,純粹因為要嫌成日雙開個芒太細(e.g 一邊篤計數機,一邊開OneNote, 寫野個位會好窄要成日zoom)
仲用緊第一代ipad pro揮手
未上ipad os
見公司用開個app未update,唔知支唔支援就唔郁住
番工全程用ipad pro既
講performance既話,宜家開始有少少慢
唔心急既話其實好夠做
相反幾年前既macbook pro,開機就等成分幾兩分鐘,入到去就無問題既話,係開機慢啲
Apple野唔追既話真係用幾年完全無問題
學生,上堂jot notes多
我就仲用緊上一代,唔知算唔算第一代
因為唔需要畫圖剪片,所以唔需要追spec。大部分情況下,返工用iPad係比MacBook方便,最大問題係個mail app建立唔到folders去file啲e-mails
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞