iPad Pro 2018 用家討論區(7)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
唔係吹10月會有新機咩
我見12.9 64翻新平左$1200
咁等緊多一陣12.9會唔會好大部 我本身想買返新10.5, 猶疑咗陣結果而家差唔多冇曬
搵個電腦袋入住咪得
有冇手足用files果時開唔到某啲pdf format?
有冇11吋iPad pro 既巴打又出現返觸控個問題
利申iPadOS 13.1.2

我想問呢點花算唔算合理qc?
用左兩日 補左apple care 係咪可以遲啲用殘咗去換?
讀到就畢業先發覺用ipad pro jot notes 好方便
仲可以split screen 一邊上連登一邊睇notes
用紙質mon貼寫野好撚正
對畫質有冇影響?
我冇事
聽人講係下年3月
d機殼流出話10月
想買部iPad pro 11比女朋友上堂用
佢最緊要輕便,少少野就話重,所以一定唔會拎notebook
主要比佢上堂上吓網解悶
take 吓notes
(唔知佢會唔會鐘意用pencil jot notes, 佢話平時一定要print pdf ppt用紙筆寫野先得, 就算買左pencil都唔知佢慣唔慣用iPad 温書)
一年可能寫幾篇essay, ipad嘅MS word夠唔夠屌?
如果咁256gb + smart keyboard + pencil 都成皮野
值唔值?
利申: 自己完全唔用apple野,唔知pro勁普通ipad勁多,屋企有部普通ipad都好少用
寫eesay用返macbook好d
Apple Pencil jot notes又要輕便唔係iPad mini好D咩?
粒A12 chips起碼夠玩到去iOS15
係差在冇smart keyboad同faceID
就係想要埋個keyboard, 無keyboard我估會好少會就好似普通ipad咁
佢呢d咁輕量用家,如果iPad pro可以當laptop replacement,一皮野都值嘅
Pro加埋個keyboard唔算輕喎
同埋最後要打野都係用返電腦..
唔完全代替到電腦
essay 買12好D, 左右split screen 都係full size,
不過大部 + 重

smart keyboard 佢打英文有用
打中文就唔好買

ipad 11 我拎住打機都嫌重
要除套用
我已經唔係smart keyboard

iPad mini枝筆唔掂,
得pro 果枝Pencil 2 好
有冇人玩緊sidecar?
研究緊可唔可以冇WIFI/網絡情況下都用到
用type C連話device timed out
差好多喎A10 A12
apple pencil唔係第1第2代個筆頭一樣咩
1果枝叉電方法戇鳩
個蓋又易甩,拮屎忽

同埋pencil 2 delay 少好多
而家買會唔會好不智啊 定係等佢出新先買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞