iPad Pro 2018 用家討論區(7)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
點解啊? Split 開兩個screen 來睇,正啊!!!

最大問題係重左少少,拎出拎入就辛苦D
我依加後悔 1100 寧願升做256好過
都唔知點解買之前係咁覺得要有得插卡好D
覺得64GB夠
唔想+1000買256
如果MINI5先考慮買LTE
IPAD11太大部 唔想拎住周圍走
I mean 如果要2揀1姐
當然慳到1100 就更好啦
成日螢住64GB唔夠
最後都係用唔晒
我部iPhone 都係64GB 裝好多狗屎垃圾都未用爆
所以iPad 更加用唔哂
睇落256好抵
其實係陰謀 睇回來最唔值錢係大容量
I mean 如果要2揀1姐
當然慳到1100 就更好啦
成日螢住64GB唔夠
最後都係用唔晒
我部iPhone 都係64GB 裝好多狗屎垃圾都未用爆
所以iPad 更加用唔哂
睇落256好抵
其實係陰謀 睇回收最唔值錢係大容量
係既,唯有咁樣安慰自己
回收256永遠係最好
pricing strategy 黎嫁姐
等consumer 覺得俾多少少 就有大upgrade 咁不如俾啦/抵呀
然後忽略左係咪真係需要
睇返回收價
64GB 同256差500
買果陣差1000
更新到成部機死咗,開唔到
咁講法上堂抄notes買ipad 2019都夠 慳返3000
有諗過
但第一代個設計我覺得十分戇鳩所以買左PRO 2018
home制
最抵玩10.5吋 A10X仲好勁
支筆既差電同攜帶方法啦
個KEYBOARD 又極度唔方便啦
用耐出光點會想打爆部機
好礙眼
個KEYBOARD其實還好
舊版衰係唔COVER個背,排線又脆弱
新版D BUTTON直接壓係MON上面其實係容易有漬同埋俾微粒硬物整花個MON

第一代Apple Pencil就算鳩數啦

利申:兩代都用過
我鐘意cover多啲
唔用可以隨時除落黎又留返個背殼
不過而家個connector放背都應該冇咩機會再出cover
新版保護唔到側邊又用唔到其他殼
唯一好係硬身出街嗰陣放腳上面用比較方便
佢依加個cover我都係覺得差少少
可能我手殘 佢成日會甩
支筆就終於岩心水起碼佢有位預你放筆
唔怕飛左去唔知邊度
有冇內手無線mouse有問題? 連完勁lag, 有線mouse就冇問題
其實有無人會買今年果部用 A10 既 ipad (10.2 inch) ?
最驚佢好快無得 update iPadOS
第一代pencil係唔知放邊 但係畫畫個功能都係一模一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞