iPad Pro 2018 用家討論區(7)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
呢個網係fans都會睇左先
呢個時間好老尷
值得 使用體驗正好多
Ipad 12.9 淘寶套有冇推薦?
已更ipad os
岩岩睇豐澤網ipad pro 12.9 256wifi 都係84xx重送mon貼
同原廠果款有咩唔同
Tg有Bug如果喺slideover到打字會Block咗少少個打字位睇唔到打咩字
如果喺Splitview/slideover到用細keyboard直程會走哂位
Yes
無彎(12.9)
有冇巴打分享下自己點用ipad os
例如 shortcuts, widgets, app擺位嗰啲
仲摸索緊, 就黎全部app入哂folder 放入dock
widgets 可以長駐home 不過好似冇咩好用widget有需要咁樣長放home
我等多兩個星期睇下10 月係咪有 event
有就等冇就去馬啦
其實呢度有無人會用iPadPro嚟影相拍片?
想知效果好唔好
有無人用左mouse
影相普通,我覺得唔值突個鏡出嚟,聞相都有油畫同暗位幾重noise,我覺得係ip7水平
另外前鏡更加真係麻麻

個相機我申請信用卡影文件用咋
畫質 ig facebook ok既
但無左OIS,
拍片可能會震

你有呢個需求一定要等下一代
咁就可以拍片剪片一機過
裝個LumaFusion剪片正啦

同埋A12x 食電 加上 2018pro 行4gb ram
剪片等下一代好d
加左ram,加左靚相機,唔會彎,
新機貴一千以下我覺得值呀
因為而家pro 2018 已經好好用
13 beta 3 果時用過
但用筆仲方便
mouse可能駁芒睇戲時有用掛
咁我都係等10月,
睇吓會唔會出新機再作打算

Thx
影相拍野用番相機會好啲
咁鬼大部
再唔係手機都方便過佢
個鏡頭同iPhone 7嗰個一樣
我都等緊,不過就覺得佢應該唔年出,好似多數年半一部
https://www.apple.com/hk/shop/product/FTXP2ZP/A/Refurbished-11-inch-iPad-Pro-Wi-Fi-64GB-Silver

買apple翻新機 會唔會中伏? 我見iPad pro 2018 256 gb賣6299 好吸引
包一年Apple care好難會伏
半個月前買翻新 開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞