iPad Pro 2018 用家討論區(7)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
大學programme係咪翻新機
除左個OS本身之外究竟目前有冇apps可以令到部iPad Pro成為效能樽頸都成問題

升唔升CPU都冇影響
都少啦 adobe MS 果D 結果開放full,desktop 既話就會食得盡既

我反而期待佢upgrade 個ram
4gb 好似唔多夠
出到3鏡一定要6gb 先得
依家部pro max 一影相就食好多ram
好多app都會re load
咁我寧願唔要三鏡
就算加到6gb都會比佢食到冇加過咁
ipad個鏡頭多數剩係用嚟scan doc
iPad真係事但有鏡頭用就算啦 拎起佢影相真係好難接受

Office都算,adobe開放full desktop ver.既話 iPad個散熱又夠唔夠做?
我覺得唔夠做好過唔比做既
Photoshop應該慢慢做都ok既

唔駛下下都好似notebook咁chur盡粒cpu去求速度

RAM就真係要加鳥
呢排個smart keyboard日日都最少disconnect ipad pro 10.5” 一次

有無人都有咁嘅情況?
有無巴打 個Safire 同步唔到icloud?
即刻 iCloud 上面 d bookmark
係電腦 iphone 都同步既, 係ipad 無
之前試過一次,乜都冇做過插住電開Wi-Fi一陣佢自動sync到了
二手區賣機真係煩
講好價錢約交收,突然又講價講返低100話可以今日即刻交收
話要返傾好個價就無影.咁窮咪撚用APPLE,用返ANDROID啦
巴打賣咩

我之前賣mini 5
有條撚樣壓我成千
仲要屌我乞丐 都唔知想點
pro2017
3,4千蚊機壓成千 真係過份 我都見過
果d多數收賣佬黎
想搵水魚低收
屌,買咗pro 12.9 3rd gen, 結果屋企部iMac 5k完全荒廢咗 個120hz mon真係好靚
長開左wifi, 又插住 好多次,都唔得 sosad
Office 點解連雙開都仲未做到。。
明明發佈個陣係用word黎做demo split view
11吋 64gb. 同樣價錢大家覺得去Amazon買水貨好定係香港直接買翻新機好?
翻新
原因快啲到手?
如果有大學生價,應該買翻新定全新?
同問
我試過有個用咗年幾嘅keyboard久唔久就detect唔到,最後拎返去genius bar俾人檢查,確認壞咗,可以換過個
keyboard同pen個保養點計ga
之前好似係如果同iPad一齊買,iPad嘅Apple Care+可以包埋。獨立買會點計就唔清楚

而家最新嘅處理方法我唔清楚,不過我當時嘅情況算特別。

我個keyboard係獨立買,而且用多過一年,佢確認係壞咗都免費換俾我,意料之外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞