iPad Pro 2018 用家討論區(7)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike

https://www.apple.com/hk/ipad-pro/
呎吋:11/12.9
顏色:銀/太空灰
官方售價:
11吋
64GB Wifi $6,399
256GB Wifi $7,499
512GB Wifi $9,099
1TB Wifi $12,299

64GB Wifi+Cellular $7,499
256GB Wifi+Cellular $8,599
512GB Wifi+Cellular $10,199
1TB Wifi+Cellular $13,399

12.9吋
64GB Wifi $7,999
256GB Wifi $9,099
512GB Wifi $10,699
1TB Wifi $13,899

64GB Wifi+Cellular $9,099
256GB Wifi+Cellular $10,199
512GB Wifi+Cellular $11,799
1TB Wifi+Cellular $14,999
等緊出新iPad pro
希望十月有啦
呢部嘢好正,係衰在無乜殼揀
等唔切了final year
一樣等緊,如果冇出就要買返2018
唔知iPhone 發佈會講唔講埋新pad
應該出左新iPhone A13 先
再過多季先會新iPad Pro A13X
發現自己成個暑假都冇咩用到部iPad淨係得要返學jot notes時先有用
根本好多人有錯誤期待

出左唔夠一年點會咁快有下代

一件product 係越後期越賺錢,都未收夠籌又要洗一大筆 marketing fee 為咩?
加上佢iPad Pro2018 係偏貴
張A12X 係完全用唔曬 更何況係A13X
同埋一出新Air 之後Pro 2017 係仲比之前搶手
一有返新d人有貨就掃 唔理Gb數同係咪LTE
我諗呢部新既Pro 2019 有機會直接行iPad OS2
即係2020 年中先換新都唔出奇
On9一問,有csl電話無限plan可唔可以俾埋ipad用?
出左咁多個月都冇個新app for pro
個photoshop 又唔見影
得個ipad os beta j住先
咁既情況出新機啲人都只會買減價2018
自己蝕錢
睇黎都要等多2到3代既iPad Os可能先會有突破
2017同2018版Pro,兩部我都有,一部取代屋企嘅Air 2,一部做野或做portfolio showcase用。講真如果冇pro apps用返2017版都得
ipad pro 2018 值嘅,真係順

但2019 三cam有咩用
我2018 個cam, 都係申請信用卡時先用過下
iPad 鏡頭多數都係用黎臨時scan 下文件
影相都係用電話多
Apple:有錢就是任性
https://unwire.hk/2019/08/27/ipad-pro-tof-rumors/notebook/tablet-notebook/

韓國網站 The Elec 的報告表示,蘋果將會在 2020 年 3 月發佈下一代 iPad Pro 產品,新的 iPad Pro 將會在主相機鏡頭中,使用最新的 3D 感應器,該技術主要是基於ToF (Time of flight )而設計。

吹緊呢個期,如果係就要等多七個月
我覺得似係,10月更新入門iPad (一年半)

出年3月更新iPad Pro (一年半)
其實ipad冇後鏡都冇所謂
3月, 即係a13x
正路呀, 5mn 都未出
想問下邊度仲有 ipadpro 10.5 賣
有無巴打收IPAD PRO 11?灰色 好新 4月綠色店買 保到下年4月
想問下有冇人up左ipados 13 後個 lock/unlock function唔見左?而家smart cover廢左.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞