Fujifilm討論區(19)新手交叉點 23.2定35.4

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
OliverQueen
Point to notice
其實買機都係貴買貴賣
除非你會用死部機長到佢釘柴
如果唔係 你2手放出去 都係貴d

筆直有限
當買部玩下先

Gd

有錢嘅話邊個唔想攻頂又齊鏡喎
奈何我呢啲窮撚玩機就要左諗右諗
帶1655去旅行
想買多枝大光圈 如果買56.2會唔會難用
如果唔買56.2 買邊枝好

帶1655去旅行
想買多枝大光圈 如果買56.2會唔會難用
如果唔買56.2 買邊枝好

56.2 APD
10-24係咪入夜可以收工? 周圍都無23.4
我趕住旅行前入手

10-24 去到低光環境 f4 + 高 iso 又唔一定話收得皮。

巴打手持?
各位巴打 大家買二手鏡會唔會睇得仲有冇保養好重?
如果有保同無保差500蚊, 大家會點選擇?

咁全新同有保二手又差幾多?

講緊23.4?

講緊23.4?

係呀
啱啱問左百記豐澤
XT20 加18-55
要9299現金碌卡一樣價

咁全新同有保二手又差幾多?

講緊23.4
上網睇全新水好似~5000
上肥花睇有保二手普遍~4500
啱啱問左百記豐澤
XT20 加18-55

你唔洗分期 唔要贈品就唔洗去百記豐澤啦
10-24係咪入夜可以收工? 周圍都無23.4
我趕住旅行前入手

10-24 去到低光環境 f4 + 高 iso 又唔一定話收得皮。

巴打手持?

yes,iso 6400
百記打嚟呢兩日有x t20攞喇
百記打嚟呢兩日有x t20攞喇

百記訂鏡會唔會拖好耐 我見肥花同佢差2xx 大家都無貨
計返回贈可能唔多價
Btw 巴打們 會唔會買副廠電?

買左一舊
仲未有機會用
啱啱問左百記豐澤
XT20 加18-55

你唔洗分期 唔要贈品就唔洗去百記豐澤啦

去肥花啦

如果肥花價跌穿6 字 我估我都比cash 算

最後去左cam2買
岩岩用支kit試左 35 同23既效果
反而我個人喜歡23mm個焦距多少少
真係要諗真少少35 定23
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞