Fujifilm討論區(19)新手交叉點 23.2定35.4

1001 回覆
10 Like 1 Dislike

幾好用 去日本都係用佢

我諗緊買佢 定淘支都係碳纖算

呢支我都係淘返黎
街鋪食水深

x4ce我問左間包郵送香港
咁正?
我要自己比

賣家大陸包郵都用順豐 之後我問個賣家運香港加幾錢 佢話香港都做埋包郵

呢枝野都要賣過千港紙 俾多些少買SIRUI好過啦

SIRUI有咩推介

上個月好似係天祥入左枝反摺三架腳
有好幾款Model 我揀左枝1900左右因為高啲
如果女仔用可以唔洗咁高又可以省返
新轉會X-T20
其實枝kit鏡手持夜拍都好好

另外再配枝手動Wesley 35/1.6

張相支鏡係?
新手有d野想問
就係呢我影自己張書枱 明明開曬光管 iso較左200 光圈set左f.4
但個shutter speed都係慢過1/60
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

室內 ISO 200 shutter speed 慢係好正常
F1.4 定 f4?
不過就算1.4 , ISO 200 都會慢,正常

呢支我都係淘返黎
街鋪食水深

x4ce我問左間包郵送香港
咁正?
我要自己比

賣家大陸包郵都用順豐 之後我問個賣家運香港加幾錢 佢話香港都做埋包郵

呢枝野都要賣過千港紙 俾多些少買SIRUI好過啦

SIRUI有咩推介

上個月好似係天祥入左枝反摺三架腳
有好幾款Model 我揀左枝1900左右因為高啲
如果女仔用可以唔洗咁高又可以省返

無咁多筆直
新轉會X-T20

35.6 有無相睇下
新轉會X-T20

張相支鏡係?

Kit鏡18-55
新手有d野想問
就係呢我影自己張書枱 明明開曬光管 iso較左200 光圈set左f.4
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

室內 ISO 200 shutter speed 慢係好正常
F1.4 定 f4?

你ISO200係唔係auto? 有機會較左Auto ISO,最低快門速度default左1/60秒
新轉會X-T20

35.6 有無相睇下

支35.6淨係玩左一日,同埋冇乜相過落電話。睇住先。
新轉會X-T20

35.6 有無相睇下

支35.6淨係玩左一日,同埋冇乜相過落電話。睇住先。

好高質 除左35.6仲有咩Wesley鏡值得玩
想問下有冇邊間鋪頭清塵比較靠得住
支90.2入左塵
支90.2入左塵

有幾大塵
有冇巴打知四寶、肥花果d 仲有冇x70 買? 水/ 行都得
有無巴打知百老匯鏡頭係咪可以分期?

你預貴500左右

你預貴500左右

咁我都係一炮過
廢事比女友小

你預貴500左右

咁我都係一炮過
廢事比女友小

你打去問下上次買機我問咗個sales拎電話我話以後買鏡都搵佢,枝16.4分期貴過一砲過三百蚊
支90.2入左塵

有幾大塵

WR都會入塵?

利申:新手

支14 2.8f 其實唔錯
支90.2入左塵

有幾大塵

WR都會入塵?

利申:新手

無野係防到塵

咁撚大獲我就係太驚塵所以揀啲wr鏡

支14 2.8f 其實唔錯

新手有d野想問
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

全部都有得set
你乜都無講 好難答你

我知有得set 但我shutter speed係set左auto 光圈同iso就自己set
新手唔知要講d咩
新手有d野想問
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

全部都有得set
你乜都無講 好難答你

我知有得set 但我shutter speed係set左auto 光圈同iso就自己set
新手唔知要講d咩

開光管即係現場係黑啦
一係轉到點測光
一係自己扭+ev
shutter speed較最低60咪得
新手有d野想問
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

F1.4 定 f4?

你ISO200係唔係auto? 有機會較左Auto ISO,最低快門速度default左1/60秒

唔係auto呀 光圈係f4.0
試過set auto iso 3200,min. shutter speed係1/60
我見部機會幫我set 左iso係1600
但我上網睇人地d相 室內都係200-400 iso
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞