Fujifilm討論區(19)新手交叉點 23.2定35.4

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
岩岩上肥花見到xt1連23f2 7k

屌唔屌好,但岩岩又見到人放35.4 2k8

好糾結到底買35.4再另外買xt1機身定連住買好

why not XT2

係咁推人落坑

連做分期都無錢嘛

咁xt20有冇得諗

xt1 vs xt20 又好似無諗過

去試下先囉

未試過去鋪頭試機,有無咩要注意

但好撚驚試試下買撚左

Btw 樓上講緊23.4

23.4 同35.4 又推邊支?

去showroom試晒佢啦
岩岩先買左35.4
而家你地推
23.4

玩fuji唔係講買邊支, 而係講緊買邊支
有冇巴打分享下代用電邊隻好 同邊到買
原廠太貴了

代用電小心發漲, 漲到一個位會卡住拎唔返出黎

我岩岩先買左2舊

之前買機先送左3舊比我

其實唔係長用拍片的話 我諗用袋用電應該無問題
126S都係改良散熱

我有粒漲到差啲拎唔返出黎 我都唔拍片

小心啲啦, 平時留意下, 盡量唔好係機身差電應該冇大問題
岩岩先買左35.4
而家你地推
23.4

玩fuji唔係講買邊支, 而係講緊買邊支

AGGER
原廠太貴了

我岩岩先買左2舊

之前買機先送左3舊比我

126S都係改良散熱

巴打講到我驚驚地 咁原廠算 安心d
原廠太貴了

我岩岩先買左2舊

之前買機先送左3舊比我

126S都係改良散熱

乜原來可以係機身叉電
一直以來我都係攞粒電出嚟

我都係攞粒電出嚟叉
呢家先知+1
原廠太貴了

我岩岩先買左2舊

之前買機先送左3舊比我

126S都係改良散熱

乜原來可以係機身叉電
一直以來我都係攞粒電出嚟

我都係攞粒電出嚟叉

拎出來叉咪算 唔係點知舊副廠電會漲左
我買X-E1果陣副電用左4年都漲左 都難拎返出來
呢家xt20 body 最低價6250
連1855 去到8250 唔知仲會唔會落呢

落得咁快?
X-t2個價硬到仆街
話說,新手交叉點 23.2定35.4

呢個交叉點既結論係咩

呢個交叉點既結論係咩

肯肯定係35.4啦仲洗問

呢個交叉點既結論係咩

搵到機連鏡埋,價錢都接受到

但依家卡撚左係個鏡頭到,屌好難揀
( Show Blocked User - 杏梁雨燕 )

呢個交叉點既結論係咩

其實點解23.2連35.2都唔夠砌,少研究勿屌

選擇困難,問下都要block

呢個交叉點既結論係咩

一切都係CP值既問題

呢個交叉點既結論係咩

一切都係CP值既問題

利申一機一鏡丁丁,追23.4定唔好諗買粒35.4就算 瘋狂心大心細
頂唔緊

呢個交叉點既結論係咩

一切都係CP值既問題

利申一機一鏡丁丁,追23.4定唔好諗買粒35.4就算 瘋狂心大心細

咁要枝kit鏡
頂唔緊

無限loop
想問下邊度買xt20電行貨最平?

好似係cam2 有巴打8300有找

我都係cam2入,第一日買8790現金價,個陣時算低,分期加3舊。

其實都係講緊未夠一個月的事

頭啖湯係咁架啦

想要粒電
想問下邊度買xt20電行貨最平?

好似係cam2 有巴打8300有找

我都係cam2入,第一日買8790現金價,個陣時算低,分期加3舊。

其實都係講緊未夠一個月的事

頭啖湯係咁架啦

想要粒電

我諗緊買粒正廠126定126S好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞