Fujifilm討論區(19)新手交叉點 23.2定35.4

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
新手有d野想問
就係呢我影自己張書枱 明明開曬光管 iso較左200 光圈set左f.4
但個shutter speed都係慢過1/60
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

有咩問題,書檯燈光咁暗,iso200咁低,仲要得F4,快門唔過60好正常。

你預貴500左右

咁我都係一炮過
廢事比女友小

你打去問下上次買機我問咗個sales拎電話我話以後買鏡都搵佢,枝16.4分期貴過一砲過三百蚊

無信用卡又叫女友幫手碌
又驚佢唔比買

申請張囉順便賺下分,鏡頭呢啲長買長有

自己知自己事
銀行都有寄信用卡黎 不過我無要
驚家破人亡

屌 太窮唔好玩相機

唔係窮唔窮
自控能力問題
大把人搵唔到錢去申請信用卡
新手有d野想問
就係呢我影自己張書枱 明明開曬光管 iso較左200 光圈set左f.4
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

有咩問題,書檯燈光咁暗,iso200咁低,仲要得F4,快門唔過60好正常。

其實呢類人真係上多 d 攝影入門網站,如果唔係浪費部機之餘分分鐘用 iphone 影仲靚過佢。

算啦得閒咪答下,好過無人出聲,
攝影入門網站其實有好多用唔著嘅知識,
但有d必須要識嘅新手又搵唔到相關解答,
因為佢地無關鍵詞彙。
新手有d野想問
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

其實呢類人真係上多 d 攝影入門網站,如果唔係浪費部機之餘分分鐘用 iphone 影仲靚過佢。

因為佢地無關鍵詞彙。

叉飯巴打
新手有d野想問
是咪正常定係我問題
因為我無乜譜

因為佢地無關鍵詞彙。

我知iso 快門同光圈係咩關係 但我無乜譜差幾多
唔該曬咁多位巴打 我會再研究下

今日第一次拎佢出街
收工順手 求其路過影左張 求插

今日第一次拎佢出街

巴打係咪用Classic Chrome嚟影

今日第一次拎佢出街

係丫 亂咁set的 質素有限
等星期六日好天 認真試熟佢

今日第一次拎佢出街

都係kit?

今日第一次拎佢出街

昨日試咗好耐,都係最鍾意Classic Chrome個種感覺好好丁

利申:新手鳩噏

求其影 求插x2

今日第一次拎佢出街

昨日試咗好耐,都係最鍾意Classic Chrome個種感覺好好丁

利申:新手鳩噏

小弟都係,Classic Chrome一落就岩心水

今日第一次拎佢出街

都係kit?

係丫巴打 我入左枝16.4 但未拎過出街

求其影 求插x2

都係Classic chrome影?

求其影 求插x2

都係Classic chrome影?

唔係啊
Base咋

最鍾意Acros
我試過 都係like NR-2 會唔會太重口味
初初係鐘意用 Classic chrome 但用用下覺得色水太淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞