Fujifilm討論區(19)新手交叉點 23.2定35.4

1001 回覆
10 Like 1 Dislike

頭先攞相機張卡入電腦過相,順便係電腦del左幾張相,入番張卡落相機就見到e d問號,del又del唔到 要點先整得走?

format左張卡未

未,即係每次係電腦del完相都要format張卡一次?

我未試過有 d 咁既情況,你張係乜野卡?

之前用XT10都有同樣問題
XT2就冇事

我間唔中都有, 有時睇相卡住,
重新開機就冇事...

咁你有冇試下向部相機度 format 張卡?如果 format 左正常返既咁你再識下鳩影再插落部電腦試試睇下有冇事,如果有多一張 sd card 咁就再試試做返相同動作睇下有冇問,有可能唔關部相機事,如果有另一個 card reader 都可以試下。
苦苦尋找35.4 行水都得
有無巴打知邊到有得買?

今日係旺角肥花入左手

幾錢

有無巴打知邊到有得買?

今日係旺角肥花入左手

幾錢

幾錢呀 即屌
有無巴打知邊到有得買?

今日係旺角肥花入左手

幾錢

聽日狗衝 皇室堡肥花

頭先攞相機張卡入電腦過相,順便係電腦del左幾張相,入番張卡落相機就見到e d問號,del又del唔到 要點先整得走?

format左張卡未

未,即係每次係電腦del完相都要format張卡一次?

我未試過有 d 咁既情況,你張係乜野卡?

我試過係電腦轉咗個張相嘅方向之後就會咁

突發4寶 賣8068
Kit set 痴撚左線?

咁抵玩

xt20 唔係online reg 多6個月保?

突發4寶 賣8068
Kit set 痴撚左線?

咁抵玩

xt20 唔係online reg 多6個月保?

#1 數碼相機可額外享有3個月,FUJINON XF及XC系列鏡頭則可額外享有6個月。
有冇巴打想放XT10 2600收

但冇盒冇單
等陣出去買 想問問XT2 配咩卡好?
謝謝

唔熟卡 UHS-II 同 UHS有咩分別

因為睇官網 UHS 最過可支援256GB
而UHS-II 最多64GB
上Sandisk 有講

UHS-II有128GB架喎

有 但XT2 唔支援...

官網話UHS-II 256GB都受喎
個表話lexar 2000x 128GB ok
你可以自己試埋sandisk得唔得
依排fuji post推得好快
依排fuji post推得好快

XT2 出都無咁癲
XT20 一出,門檻低左有旗艦級數就多一堆人想轉會
新手前日入左會百記買左X-T20 18-55
又係疚結緊買35.4定35F2好
如果去旅行夜拍會唔會差好遠
新手前日入左會百記買左X-T20 18-55
又係疚結緊買35.4定35F2好
如果去旅行夜拍會唔會差好遠

夜拍推高 iso kit len 都已經好夠做。
xt20 kit 現在平啲 定之前百老匯有 8% cash dollars 個時平啲?
個表話lexar 2000x 128GB ok
你可以自己試埋sandisk得唔得

想買多張Lexar畀XT2
而家係Lexar 1000x加張Sandisk Extreme
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞