『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
過期太耐
我填瓜咗好耐唔知
唔該哂你 我果張係皇冠頭正本唔想寄出 如果申請左父母結婚證明都要正本就玩完
2個個方法得唔得? 定都係無希望
無玩完呢回事,結婚證書交唔到添,咪寫信解釋囉
HMPO delivery 畀DX之後大概幾耐先會收到dhl tracking email ? 唔該
唔明點解上面有D人話要交出世紙??我打算renew過期10幾年既舊證,超過15年當首次申請?即係要交出世紙???

如果你是因名字包括在父/母/其他人的英國護照內而首次申請護照的或你被系統歸類為首次申請英國護照者
身份證大法唔中就冇喇
1日
想問下係地如果交副本通常解釋信你地會用乜原因
有無例子參考?例如比唔到正本出世紙咁
過期太耐係當首次,要唔要出世紙你比左錢就知
本身要曾經有過BN(O)先可以續過本
而(12/04)應該係你身份證(第一張,包括無相嗰張)首次簽發日期,04先簽第一次就唔洗諗身份證大法啦
證明你個BNO係合法
狗衝去申請
課金完會有電郵叫交乜,唔好質疑佢,女皇手下做嘢,你只需要跟住做,交唔到嘅文件加封信去解釋,文件一定要盡做!唔需要交多,亦最好唔好交少!
有就填, 冇 / 搵唔到就直接講返你個情況
好似我阿爺過身好耐冇留出世紙果啲 , 阿麻出世紙得出世月份冇日期我都係照直講
交副本通常唔會解釋
HMPO要正本先算
如果幾年前已經信用卡過左數
但一直未寄過去
係咪都要重新比過錢?
你自己咩原因咪照寫囉,接唔接受由PE決定,唔得會叫你補。
多謝惠顧
我仲未搵到人副簽家人又唔得,身邊人好難話俾份護照個人資料copy你,香港人咁保守點搞姐。
如果相關職業人士副簽除左要填聲明,仲要唔要交證明文件架?
咁你不如webchat 問下佢,佢一定有個說法俾你。
我宣佈進入港爆恐慌性BNO續領潮
幾年前
60日內要寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞