『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
唔好意思,借個位宣傳

818百萬人大遊行
黑警還眼
五大訴求,缺一不可

依家開始全民投入宣傳工作
各區連儂牆、airdrop、派街招、擺街站
facebook instagram瘋狂轉貼文宣

文宣source:
https://t.me/hkposter777
https://t.me/hkstandstrong_promo

香港人重要日程:
8月15日:稅局接收工(1200稅務大樓)
8月16日:學界萬人炒聯手萬人集會(2000遮打花園)
8月17日:教師大遊行(1100遮打花園)
8月17日:光復紅土(1530紅磡馬頭)
8月18日:民陣大遊行(1500維園)
8月24日:觀塘大遊行(1300駿業街球場)
8月25日:荃葵青遊街(1400葵青劇院集合)
各位手足,到時見!
睇哂個post , 之前改過名同bno唔同名,點樣可以搵到太平紳士副簽普通副簽就搵到兩個人,求教
現有用緊未過期既特衰護照 影印晒全本 仲洗唔洗正本寄比佢?
唔洗
我果本係手, 過咗期 --> 想問係咪註銷咗先申請?

男朋友的情況: 唔記得有無申請咗BNO, 但符合三大條件(即有機會有BNO身分) --> 請問係咪用 Lost, 註銷完再申請?

請問副署個到 我搵個有專業資格既工程師 但佢只係香港公民 簽唔簽得?
而家用網上辦理BNO, 係咪唔需要再簽自己份「聲明書」同埋寄2張相過去了? 我只有「confirm identity form」可以download。
你申請續,俾錢後,有指引佢會要求你將呢本過期未註銷嘅bno連文件寄過去,到時咪幫你註銷囉。

你男友中咗身分證大法三大條件嘅話,去report loss,之後跟doc去做。
bf就report lost/stolen

你就再睇多次第一版所有post先啦
我同事係BC, 佢幫我副簽洗唔洗印passport photo page比我呢??
謝謝解答。
盡量搵國籍符合嘅,因為佢信自己國家多過其他,仲要中國籍添(香港人都係中國籍)!跟住就係專業。真係搵唔到,你呢個朋友都可以簽住先,等英國睇下信唔信得過,唔得會再叫你搵另一位。
doc有答案
唉.....你有無睇清楚佢副署份表寫咗乜?咪講得好清楚邊的需要囉!
有無巴打試過寄到去dhl比人彈返去shipper.
每隔幾頁就有人問
你有無興趣睇返上一個post?必定增益不少!
有呀, 不過我太低能唔係好明BC係唔係就=UK passport holder....
比晒錢先醒起地址證明同apply個地址唔同係咪無得改要硬食重新apply過?
謝謝, 搵到答案了.
幾時連續BNO都變左做智商測試
係喎!一個英國公民,可能未必持有英國護照喎!呢個問題你應該交返個波俾朋友。

另外,本post第一版有前人詳細經驗而做落嘅doc,真係好好睇㗎,花少少時間睇晒佢,我保證你以前唔再低能,俾心機,護照一定到你手。
你呢個問題,其實你唔係第一個,前post大把....
老實講我哋答你唔到,不如webchat 英國,一定有答案。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞