『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
驚HMPO唔比返你好過喇
所謂專業人士,其實全部都有冇關專業組織發出證明,唔可以話吹就吹,所以絕對唔建議咁做!
之前最快記錄係5日一個POST
但係我97年出世
主權移交我一歲都無
咁是咪已經做唔到呢個?
SAR係比HOME OFFICE (HMPO上級) 查你有冇英國國籍
唔清楚d人可唔可以唔好9up
我想問需唔需要父母既結婚證明正本?出世紙都要正本?
睇完doc講過要 但見你地有人無寄都得

另外如果無祖父母名同出生日期都可以照申請到?

今日印好哂護照出世紙,舊bno,影埋相打算今晚申請
點解唔申請咗睇下有乜要交先?
有咩比咩
已簽。請問有沒有巴打能幫忙製作一個英文版的template?
我想幫忙貼過去reddit 宣傳
但又怕自己英文不好有反效果
求解答

1.我93年出世 出世紙有Established
老媽子話從來無幫我申請過BNO
咁我可唔可以用個人身份申請拎本BNO?

2.老媽子有BNO 但未續期 亦無填到有關我既資料落去
佢續期個陣可唔可以加返我個名落去
令我可以申請BNO?
Thanks 我想問吓副簽
而家需唔需要副簽人嘅BNO
睇DOC / #3
琴日申請緊果陣卡住左係祖父母果部分填唔到
有個位比你寫點解比唔到
我啱啱申請 佢冇問我祖父母 冇問我父母
點解會咁嘅
FIRST PASSPORT要
皇冠頭正本有啲人收咗攞唔返,我自己全部手機影完彩印,記得底面要影,留意英國可能需要返正本,要嘅時候可以向政府申請核證副本寄返去,詳情睇doc!

記住唔寄正本嘅補交風險自己衡量,驚嘅申請咗核證副本先!
係咪最好唔好填unknown 因為要搵番有d困難
我有拎過兒童身份證 (交返比正苦)
但而家成人身份證係(12/04)
唔肯定身份證大法得唔得
明白
因為我bno係BB相 所以佢都照當我有舊證
而巴打你就係第一次申請?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞