『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
一次過寄可以,但必須你一家指示都係相同office,封面寄往地址是但一位申請人嗰個ref no,佢哋應該會同一個人一次過批,如果中間其中一個有阻濟,可能齊齊有阻濟。
根據前人,文件可以share,要講清楚邊樣係share嘅,你做得清楚時,佢先會清楚兼快手。
所謂有利證明係乜?前朝公務員好多當年攞咗居英權喎,呢樣先最有用,揸bc呀!其他文件對你個bno係無影響,佢要求你交咩就交咩,不多亦不少,交唔到就寫信解釋一下,佢批就批,唔得會叫你補。副署咪問朋友囉,唔問唔知朋友揸外國護照多!
唔該哂巴打
其實之前有巴絲webchat過,寫一個PEX no就可以,否則可能仲搞亂佢哋。
BNO唔得呀,特衰先得
BNO要去領事館做簽證/做落地簽
已經收到DHL sms
我想問下佢新護照同埋本身嗰啲文件, 啲人話分開兩份寄, 咁係同一個dhl number定係兩份唔同嘅dhl?
去公司旅行,四五團人得我一個渣bno
bno持有人真係咁少?
要唔要副簽係比咗錢先知?
其實唔會
同我同期有個巴打又係整到勁整齊
反而我就咁將啲嘢塞哂落個信封度
仲塞埋啲垃圾落去
我哋都係差唔多同時join queue同時批

不過整齊啲方便人哋做嘢都係好嘅
唔同,分兩個waybill號碼。
得唔夠20萬本有效BNO passport。
我知呀,填完form俾完錢之後果頁,有講如果同family一齊申請,就算收doc個office唔係同一個地址,都可以將所有申請人既doc入落同一個envelop,寄去其中一個收doc既office就可以。不過我照寫4個PEX no.,等佢知入面有4份野,唔好漏咗份。
身份證大法咪就係畀你測試合唔合資格
你已經唔中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞