『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
睇doc解疑難
謝謝
明白明白
疑似一開始揀錯passport issuing authority
變左冇叫我入parents data etc
冇叫我交出世紙果d
只係交地址 old bno, ID card copy, passport copy

我知我死蠢
請問咁多位有冇人知應該點?
係咪冇得改?😭

定照跟佢要交左野先?等佢再request?
麻煩請大家幫幫手🙇🏻‍♀️
係架!真係好唔方便,有事英國佬唔會幫手,千祁唔好續領,識用一定用最方便既特區護照,價錢平,又愛國!
你張歸化證明呢?搵唔到入全0,再書面解釋唔見左。
我都揀錯左
比曬錢 準備文件再不斷上網睇先知錯左
洗唔洗改返?定唔理 照交左佢request 要果d先?

好擔心 求指點🙇🏻‍♀️
課左金了 希望順利啦thx bro
一日24版.... 上個post我至話回post人數開始放緩,睇黎要續領既人已經申請得七七八八,話口未完又爆一輪..
同路人 我仲未文件
好擔心 唔知洗唔洗改 定由佢跟佢寄算
剛申請咗 有無人知區議員會唔會幫手副簽?
我識小學老師、護士 但佢地全部都係揸特區護照係咪唔可以偷雞簽

等咗兩個禮拜終於有回覆
On hold.....
被指要countersign, 但我明明已經有交副簽
Webchat 又busy..
副簽搵屋企人簽得唔得?有屋企人有BNO,早幾年佢renew左。
睇DOC
寫信解釋,然後夾住啲文件一齊寄
你個副署人係唔係唔啱佢哋口味呀?
中唔哂所有要求囉 揸特區做護士
區議員可以簽,前提佢要識你兩年或以上
Shit 比咗錢 今次仆街了
搵下啲朋友仔,可能有驚喜
問過 全部特衰 on99比咗錢
咁我諗你都係搵過第二個會好啲啦
真係搵唔到嘅,搵個最近磅嘅簽住先,唔畀都畀咗錢,試咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞