『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
不如睇第一頁,順便睇埋doc
好離奇 我問返我屋企人 應該冇幫我申請過
但我又成功cancel 到 passport 拎到reference number
其實當年97前未到11歲係香港出世既人
係唔係已經自動有bno身份?
放心,你唔係第一個,好多人陪你
其實真係副本雙面彩印,怕嘅俾$140出核證副本,千萬唔好寄皇冠頭正本去!
點唔方便?

btw旅遊
其實wiki有講bno係咩嚟,不如去睇下,會唔會有自動有呢回事!
呢度已經唔止一個巴絲回報,申請前家長死口話無,收到新bno後就唔知邊度搵返本舊嘢出嚟。
已經寄左就係冇寄嚟
填UKPA UKPS IPS or HMPO就會係
Based on your answers, you’re applying for an adult renewal.

但如果填OTHERS, 就會係
Based on your answers, you have an old passport that was issued in 1996.
As your passport was issued a long time ago, you must apply for a first UK passport and you may need to have a passport interview.

好大分別好驚拿野
你屋企人唔記得/特登呃你
有排追po
試下反轉屋企搵啦, 有舊那本應該易申請好多, 呱
巴打㩒起底睇睇佢啲post先
個post無啦啦推得超快
又一輪申請潮同join q潮
頂佢淨係喺電話講叫我抄低ref number, 連email都無 無得寄
me又無email又無冧把
咁有趣
如果你原本冇嘅佢哋又點樣Cancel呢
課金啦
唔需要驚,因為結果都一樣,就係收到新bno,記住正路揀others,唔揀都會俾你繼續,佢亦有權追返相關文件,有人會成個申請成為paper application,咁就唔能夠於網上睇批核情況,而且時間會更耐。亦有人真係成功過,唔使再交文件就批!所以風險自己衡量,搏定唔搏考慮清楚。
唔該晒巴打
岩岩睇完doc先發現自己眼殘skip左個part
唔該晒你
去睇doc啦,睇完之後去馬啦仲問,後面大把人睇完即刻課金了,你排後面隨時好似兩個月前咁,有人等足八星期先批到新護照!
唔該巴打 即刻搞 煩在副簽
年代已久 搵副簽 穩陣d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞