『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
方便左咁多~
重可以CHECK你係唔係中身份證大法
【英重量級議員 促給港人完整英國國籍】

// 英國下議院外交委員會主席圖根達特(Tom Tugendhat)呼籲,政府應給予香港人完整的英國國籍,作為與北京對峙的一種保障。(法新社)//

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打0852
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

Q&A
Q1 : 簽咗咁多聯署 / 英國佬唔會幫我地 /英國佬都唔想收咁多新移民喇 / 英國佬講咗咁耐都冇做過嘢 簽嚟都冇用

A: 唔洗1分鐘搞掂又冇成本嘅嘢點解唔做咗先

六合彩咁難中你又買
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

今次係有下議會議員帶頭講要俾full citizenship BNO holder
10萬人都簽唔到叫人地點幫你啊
我地要送子彈啊

Q2: 好多97後都冇BNO 我地唔可以扔低佢地

A: 有BC又有幾多人會即刻走
反而有咗後路可以更盡情咁去抗爭
同埋到時大量英國國民喺香港 ( ff住先)可以增加英國嘅談判籌碼
真係去到最壞情況都可以諗方法帶埋d細路走

Q3: 佢要tick Only British citizens or UK residents have the right to sign
我 得 / 冇BNO簽唔簽得?

A: 唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

Q4: Postal code 打咩好?

A: 記住喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 成功例子參考

再貼多次條Link:

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
00 呢?

你仲快過我
屌你咁撚快
我早過你received 而家仲係join緊q
你其實有無睇doc?
我之前打過去,佢直接叫我apply,冇俾過任何reference no. 我
報左lost, 收到email 叫打電話去, 係咪一定要打

有巴打又話唔洗打, 等多陣就會有 第2隻 email 比 ref#
打定唔打風險自負,其實都係打個電話姐,有幾難
我就有打嘅
我打佐去,佢淨係問幾時申請(我答:bb仔時)、名、HKID。答完之後等佐一陣,佢就叫我ignore 之後send 俾我嘅email,可以直接apply。

我冇收過任何reference no., apply嗰時都冇提供過任何reference no.

P.s. 成個過程三分鐘
睇晒DOC都有少少野唔明:我本有BNO正本係到, 請問係咪一定要註銷舊護照咗先可以申請續領?https://www.loststolenpassport.service.gov.uk/report/passport-holder

另外男朋友唔記得自己有無過BNO, 唔知係咪唔見咗, 但97前曾經去過日本玩估當時可能係用BNO去。咁請問佢係咪申請lost就OK?
打唔係問題, 不過我無 idd 又無 skype

如果真係要打, 又要問 frd 借IDD
出去買張太空卡就有IDD啦
你舊嗰本喺手仲係lost or stolen咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞