『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
DOC多人睇到改唔到
多謝你呀
感激
隔左差唔多兩個星期仲未搵到第二個副簽寄過去
我阿媽唔見咗出世紙
我可唔可以申請埋佢個核證副本
定要本人先可以申請?要親自拎?
我禽晚8點send 去 注消,有報失紙,11點左右就send 黎,有ReF no. .

Your passport has been cancelled. Your reference number is XXXXXXXX

It can’t be reinstated. You must not try to travel using it. If you do you will be stopped and questioned by Border staff.
我估係尋日公海有個post講前幾日篇BNO飛機文引左一堆人入黎
我阿媽肯定唔會肯親身去拎
唯有比黑白影印佢,再寫解釋
你申請佢個核證副本
你去攞
其實要兩個副簽邊度睇返嚟?
你send最近bno平權段新聞去自己啲谷度,借意問仲有無人有,或者問下大家去旅行揸咩護照
我肯定有過bno 2歲個陣 阿媽話有

但唔見左 搵唔番本野

我應該用lost case去整番?

同係咪都要打去註銷舊護照
身份證大法CHECK咗先
留名
好,thanks
請問父母離佐婚好多年又搵唔到其中一位,申請bno時可唔可能只填一位,結婚證書同id都比唔到。。
中哂呀 因為我都記得細細個見過

咁應該打去cancel本野先?但應該唔見左廿年了
REPORT LOST
之後跟google doc個方法打去註銷?
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞