『薪火Post』BNO續期資訊(50) 你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
1 day
20 pages
我有份中文版既今年報稅表副本,上面有我英文名同英文地址,做唔做得住址證明

搵過得呢一份,早幾個月填完報稅表就順手影一份留底

而家真係有d難搵住址證明,差唔多所有野都電子化...
我用香港郵政
2日收到
Cls
幫家人申請,5號已收到新BNO一個信封,8號另一個舊BNO同地址証明,但裏面冇寄到出生照明返來!!😱求幫幫忙😫😓
我唔肯定有冇申請過bno 但我試下去hmpo個網到cancel 竟然成功cancel到passport有埋reference number
代表我有bno資格?
俾錢啦
既然都係副本,你咪印電子版出嚟囉!政府水費單之類,之前有人webchat 過話都接受印出嚟電子版政府單。其實預約圖書已經可以有份政府書正本,記得語言設定為英文。
我睇唔明
你只可以webchat ,但兇多吉少!
你咪用英文返俾佢知爛成點囉,個人資料頁一定要寄返去,英文點寫真係無辦法教你了。
出生照明
WeChat 過 佢比+443002220000我打去,話會快d。
打過去佢話搵吾到任何資料。。。
家人出世紙仲要係英國式出版。。點補。。
怕到打錯字啦。。
我而加應該係用緊新系統..
去到Which is your passport issuing authority?果個位
我本BNO係印PASSPORT OFFICE HONG KONG
咁係咪即係填OTHERS果個?
想問parent 的資料野駛唔駛比佢?
其實你地有無去過旅遊?BNO超級唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞