Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
始終匯豐最大股東係平安保險,寄存資產,即使offshore,仍有較高系統風險? (諗緊放棄 premiere 轉會Citigold) HSBC殺兩高層,言猶在耳……
唔該晒巴打
我想keep美金多啲
咁應該會去開expat戶口

你開expat嗰時 佢有冇叫你俾原因/Proof?
我都係揸美金,英鎊唔穩陣
至於uk匯豐係咪真係唔計美金做relationship balance,睇下有冇其他巴打再確認下

expat打電話約時間,開戶交填好嘅表,帶護照身份證,十分鐘搞掂.

開戶原因張form有得tick,應該唔會開唔到。

不過要注意下expat所在嘅jersey政府存款保障未及us或uk
開了hsbc美戶,只是覺美國方面銀行監管强D,保障好D掛,citi要2面放錢不了,但職員話只有current account
請問有巴打把錢轉到HSBC UK後,跟手做了美元定期嗎?

擺currency account 無息, 請問有無巴打成功做到定期? 息有多少?

謝謝
探親,佢講法一年起碼2-3次及留2星期,不用交證明。
yes , hsbc總行,即俾戶口number , 但要等美國批
hsbc算最少成本,其餘銀行太多不了,但hsbc染紅我都怕,所以選美國,因為放係美國,我覺佢都不敢太離譜。
去英國HSBC 開得唔得?
你原因係咪要買磚頭定讀書工作?
同埋係咪HK premier 就得?
本身有premier , 千萬不要話投資,佢引導探親,自己點講自己想想
一定要有原因先比開
唔係個個用黎做走資平台
有冇巴打開左expat uk 可唔可以set premier home country 過去?
同問, 不過我UK account
OK的
做咗
如果有綠卡但冇美國hsbc account
有咩辦法由自己hk hsbc 户口 hkd 轉做 usd 之後係美國拎到錢?
有d 亂啊, 係香港開expat 係米有得揀地區? (UK/US/Jersey). expat 係米有Debit Card?.
expat = Jersey
Available in sterling, US dollar and euro

全部都係base jersey island, 應該係要決定 base currency £/$/€ 請開左既巴打指正

VISA debit card available in sterling or US dollar

Debit card 有 £/$

利申 未開 打算遲d 搵rm/ 巴打refer
滙豐成日畀人告洗黑錢丫嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞