Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
佢係咪叫你帶埋資料,同print out 果份form?
咁奇怪?
因我我係0係電話填form 問哂資料,
之後就再幾我上總行交資料
想問下 uk premier 可唔可以放美金?
小弟係premier戶口,之前搵RM問sg offshore, 佢話refer 去international banking, 即晚收到international banking 電話話合資格,約左一星期後上中環搞,搞佐一粒鐘,問佢ok唔ok,佢話等sg批,要等一個月。

等消息中,有無巴打試過,咁樣會唔會炒車?
點解開 SG? 存款保障又唔夠 UK 高
問佢,佢話sg有十幾種貨幣,uk得pound. 咁我主要存usd, 反正目的都係離開香港啫。無咩所謂,唔得再試citi同dbs.
Sg仲有hkd, 純走佬唔想煩轉美金仲可以直接hkd transfer to sg account. 即時轉走
你用乜嘢原因開戶?
Investment, 我係真心想做investment, 但原來佢sg account 無得做investment, 佢話搞掂basic 再去sg親身搞investment account. 到時再搞啦. 當去旅行
無填定,帶文件,上去一次過搞
巴打 放5萬鎊keep premier 。
再開expat hsbc做美元定期

個定期有幾厘?
係咪開UK 加expat?
點解唔開英國
想問下如果開得成,係咪收到debit card
Hsbc uk係只有英磅的,咁如果我想放鎂 可以點做。

約了international 下星開戶, 好彩可以揀中環。。。。聽有啲朋友因為太多人,叫佢要去圓方整

我哋最擔心嘅就係買樓唔知點解釋啫
有咩可能得英鎊戶口呀
就係英國以外開既英國戶口只會有英鎊saving accounts, 其他外幣saving accounts一定要去一次英國先開到
依家唯有開住外幣current accounts泊住d錢先
咁最多係冇 specific 某種 acc
唔關貨幣事
個rm咁講 佢話hsbc uk在香港不能開外幣account
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞