Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
我岩岩都問左,同你一樣。
不過佢有提一樣最重要一樣野,
話個primer HK戶口要keep 100萬以上,
如果唔夠, 所有戶口各扣300蚊。

primer身份可以預約到中環總行,
免手續費開海外戶口。
前題要keep 一百萬係香港。

點睇
岩岩今日問左,
20萬果個advance 開海外戶口要收2000蚊。
係咪加左價?

100萬primer 就免費。
我主要係擔心香港得果50萬存款保障,
primer要keep 100萬有D無咩保障咁
premier 使唔使俾理由點解開戶口?
岩岩銀行幫我搞搞下,
又突然因為行政理由,佢唔俾我升advance and primer。
但禁錢 存錢可以
chats包美金。即到。
有錢都唔比升? 拎錢走人
最簡單免手續費就支票
但要開左美元支票戶口先
分兩個戶口囉
有invitation, 少錢都升到。我嗰時得3皮喺戶口
Primier 唔受50萬保9
如果開完過番嗰100萬去普通儲蓄 會唔會比佢charge不必要的手續費?
premier
匯豐話開美金支票戶口要一個月
究竟你而家係想點
由邊到轉錢去邊到
咩貨幣
UK係咪淨係可以開英磅戶口? 怕brexit會蝕匯率
淨係話買邊區,around 幾錢?
唔洗講到咩買咩樓?
無BNO係咪都可以用買樓做reason 開離岸?
可以加開其他貨幣
美金 中銀轉去匯豐
咁關匯豐開支票戶口咩事
你中銀開票喎
2邊都想開usd往來啫 方便用
Expat £50000就已經係Premier啦wor,即係50萬港紙左右。有巴打講過將home country轉過去,果邊keep到Premier,香港就唔駛keep HKD 1M。
咁個UK account 有無外幣戶口架?
其實有好多銀行個rate好過中銀既。不過真係想問下有冇人用過例如圖中InstaRem果D國際匯款公司直接射過去海外戶口?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞