Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
想問下你哋開Expat户口用特衰定係BNO開
我online apply佢問我有幾多個nationalities/citizenships
如果有BNO洗唔洗計埋?
我兩個比晒佢影印。佢應該識分bno
英國本土有脫歐風險
而Jersey係走資天堂,無理由玩爛招牌。

雖然呢啲嘢話唔埋
話晒 under HSBC group,點都穩陣過 Monzo 掛,展望負面可能只係因為成個 HSBC group 前景都一般,開唔到源,要全球裁10000人 cut cost。
個negative outlook 應該係講緊Jersey個地方?應該係關Brexit嘅不確定性。。
我幾年前讀書都係用premier 開,佢好堅持要睇咗我大學証明先幫我send資料過去,唔係讀書應該要有英國既住址証明。
利申:讀完書將地址轉番做香港,可以照keep住個account,銀行信都會直接寄黎香港。
請問expat 香港號碼係? 有無廣東話台? 我英文都唔算差但自問聽唔到某 d 人口音。

試過有次打去馬拉 hsbc 聽條友 up 英文我幾乎想死
Contact our team in Hong Kong

Current HSBC Expat customer call: +852 2822 3133
New to HSBC Expat call: +852 2822 3225
Or email us: hsbcexpat@hsbc.com.hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞