Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
yes.
想confirm一吓香港開咗citi priority就可以開到citi us? 咁如果開到citi us 要擺幾多錢? 有d人又話香港同果邊都要百五萬既?係咪我誤會咗?
唔該哂

Online apply佢要我寫有幾多個nationalities (citizenships)
我見BNO冇citizenship
所以最後淨係報咗特衰嗰個咋
bno真係唔湯唔水
我照填左UK,唔啱再算。
可以啊 喺網上襟幾個制 隔一就得
巴打, 我想問下如果開expat 算唔算係UK 戶口? 會唔會影響到移民去UK
即係親身飛去英國開美元saving accounts都唔得???
剛剛問多一次,都係話要臨時買賣合約。唉~係唔係睇人架。
expat 係 jersey
自治政府黎
唔係 uk 戶口
no, 身邊有人香港人(只有bno同特區)開到
唔算 冇事
clean capital嚟
美國戶口要交遺產稅
$60k以上交40%(假設你唔係美國人)
咩貨幣冇關係
係UK situate asset就唔好
唔去英國移民OK嘅 不過上限325000鎊
再上要交遺產稅40%
你話你睇緊樓 3-6個月內會買
之後佢會叫你帶埋d樓盤資料做proof
你冇合理原因 佢實話嗰邊銀行會凍結你戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞