Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
係咪用緊HSBC premier 就可以開外地account?
有咩手續?
我成功開左hsbc uk 既美元戶口,就咁網上申請就ok
岩岩試用UK debit 卡 提款, 試過外幣提款機會退卡. 試提款機就出左個screen : VISA / PLUS ATM network service charge may be applied. 請問係米真係會收charge 呢? THX
10月中申請
上星期尾先收齊所有pin同card
做住10萬USD定期先...得1.6厘都殺
香港ML account有2.5 >_<
Hsbc可以隨時凍結你離岸戶口,只港共或支共一個下令!儍鳩先用
離岸戶口 關 港共支共咩事
住址證明?
點做到1.6厘? 佢個網寫好似都冇咁高..
之前開左uk advance, 但剛剛係香港買左樓⋯
應該要downgrade uk advance 了
唔駛,就咁網上申請,無叫我俾任何資料
但無息得個擺字
原來要US$500000先有1.63
US$250000 1.57%
我US$100000得1.43%
就咁打去英國downgrade?
我當開通左條後路隨時搬錢
請問HSBC UK 做美元定期有息?

US$100000 1.43%?
US$250000 1.57%?
US$500000 1.63%?
不好意思,請問點做? 網上可做定期? 謝謝
似係 不過香港可以博過去
開左HK UK Expat,全部都係premier,但全部都未入錢...

最近HSBC搞成咁,諗緊仲入唔入5萬鎊過去UK...

想問如果香港冇左premier,個邊係咪會downgrade 做advance? 同埋係咪會開始收手續費?
呢個濕鳩中共 港共政府 搞到香港現在變成三年零八個月 仆街中的仆街
轉過去英國keep 5萬時要特登打比rm將home country 轉做英國?
定入左5萬係英國就得然後香港可以1蚊都唔keep?
我係咁整
鳩up開ac個purpose係會係當地買樓
即場求其上地產網search當地嘅樓比佢入資料
過關
咪撚比佢睇咩都樓
當時我係up 城市 / 大約幾錢
開完 未撚入過錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞